Projekbeskrivelse

Denne kør selv-ferie i Australien tager jer med til nogle af de mest uforglemmelige steder i verden fra Sunshine Coast til ferieparadiset ved Whitsunday Islands  og videre til skønne himmelstrøg i det nordlige, tropiske Queensland og Great Barrier Reef

Hent autocamperen i Brisbane og aflever den i Cairn.

Se flere Kør selv-rejser i Australien

PRISER OG VARIGHED

  • Pris:  Fra ca. kr. 3.000 pr. person/uge. Prisen afhænger af campertype og -størrelse samt sæson. Der kan opnås store rabatter ved at bestille i god tid.

  • Varighed: Minimum 7 dage

  • Rute: Brisbane til Cairn, i alt 1.800 km

REJSEPLAN

Kør selv ferie i Australien - www.rejsecenterdjursland.dkSunshine Coast lige nord for Brisbane er et spektakulært område, der strækker sig fra kystbyen Caloudra til Noosas berømte Hasting Street. Giv jer god tid og tag en brunch med lokalbefolkningen på Café LeMonde, Cato´s eller en af de mange andre trendy cafeer ved stranden. Snup også en svømmetur ved Noosas berømte Main Beach.

Tag en afstikker via Landsborough til Australia Zoo, som Steve Irwin (krokodillejægeren) drev.

Fraser Island

Kør evt fra Bruce Highway i Maryborough mod Hervey Bay, hvorfra I kan tage en færge til Fraser Island. Det er verdens største sandø og hjemsted for Kingfisher Bay Resort & Village. Fraser Island er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Vi anbefaler at tage 1-2 ekstra dage til at besøge Fraser Island med frodige regnskove og klare blå søer. Ellers kører I videre til Bundaberg, der er indgangen til den australske “Koralkyst”. Herfra kan man få adgang til den sydlige del af Great Barrier Reef, bl.a. Lady Elliot- og Lady Musgrave-øerne. Bundaberg er et rigt landbrugsområde og kendt for bl.a. Bundaberg Rom. Mon Repos Beach er Australiens største yngleområde for fastlandsskildpadder og hvert år kan man se pukkelhvaler helt tæt ind under kysten fra Woodgate til Bargara.

Kør selv ferie i Australien - www.rejsecenterdjursland.dkRockhampton er indgangen til Capricorn(Stenbuk)-regionen og bærer den stolte titel af “Australiens Bøf-hovedstad”.

Der er ca. 2 millioner stykker kvæg inden for en 50 km radius af byen. Husk at stoppe ved “Spire” for at registrere, at I krydser Stenbukkens vendekreds, før I forlader Rockhampton

Kør selv ferie i Australien - www.rejsecenterdjursland.dkDet er en lang køretur til Whitsundays, og i dag mærker I rigtigt, at I er på Kør selv-ferie i Australien. Det er en god ide at holde hyppige pauser undervejs – og den smukke rute indbyder til pauser.

Kystbyen Sarina er et godt sted at stoppe og spise frokost og tage en forfriskende svømmetur.

Kør selv ferie i Australien - www.rejsecenterdjursland.dkWhitsundays er en af Australiens helt store feriedestinationer med mange resorts. Den største by er Airlie Beach, som er et vigtigt udgangspunkt for udflugter til Great Barrier Reef.

Her er også mange udbydere af sejlsport og dykkerture samt overnatningssteder for enhver smag og pengepung.

Eungella National Park er Queenslands største regnskov med bl.a. næbdyr. Køreturen gennem Pioneer Valley til parken er naturskøn med mange udsigtspunkter og vandrestier.

Kør selv ferie i Australien - www.rejsecenterdjursland.dkTownsville er der, det sker i Queensland, Australien. Hvert år er der Townsville vært for en lang række sportsbegivenheder samt historiske og kulturelle arrangementer.

Fra Townsville er der let at komme til øerne MagneticDunkBedarraOrpheus og Hinchinbrook.

Kør selv ferie i Australien - www.rejsecenterdjursland.dkRuten fra Townsville til Cairns er kendt som Great Green Way med sandstrande, regnskove (på verdensarvslisten) og vilde vandfald.

Ca. 50 km mod vest finder I Australiens højeste vandfald, Wallaman Falls, i et fantastisk og naturskønt område, der er kendt over hele verden.

Vandfaldet er helt sikkert en afstikker værd. Josephine Falls og Wooroonooran National Park ca 75 km syd for Cairn er et perfekt sted til picnic og frokost.

Kør selv ferie i Australien - www.rejsecenterdjursland.dkCairns er indgangen til det tropiske, nordlige Queensland, Great Barrier Reef og de tropiske regnskove.

I Cairns kan I finde en masse forskellige oplevelser og aktiviteter. Spis på en af de mange restauranter og cafeer, besøg kunstgallerier og shop løs i byens butikker. Afslapning og strandliv foregår på Cairns nordlige strande i Holloways, Yorkey Knob, Trinity Beach og Palm Cove eller Port Douglas. Her kan I nyde atmosfæren i landsbyerne og spise på nogle af de gode steder på stranden.

Mere at opleve

Længere nordpå finder I regnskovene og nationalparkerne med vådområder som bl.a. Daintree River og Cape Tribulation. Der er mange muligheder for udflugter og dagsture med udgangspunkt fra Cairn.

Autocamperen afleveres, og jeres Kør selv-ferie i Australien er slut for denne gang.

FAKTA OM DESTINATIONEN

  • Befolkning i Australien: 24,6 mio.

  • Sprog:   Engelsk

  • Valuta:  Australske dollars

  • Tidsforskel: + 10 timer ift dansk normaltid

  • Bedste rejsetidspunkt: Oktober til marts

BESTIL DIT REJSETILBUD