Projekbeskrivelse

Hvis du søger en rejse helt ud over det sædvanlige, så tag med på denne ekspedition og sørejse fra Svalbard til Grønland og Island. Det er et helt utroligt, arktisk eventyr, hvor du bl.a. oplever verdens mindst besøgte nationalpark og og måske både polarulve og isbjørne.

På denne vildmarksrejse stifter du bekendtskab med 3 arktiske øer.

PRISER OG VARIGHED

 • Pris: fra kr. 34.550 pr person ved 2 personer i delt kahyt

 • Varighed: 12 dage

 • Afrejsedato:  26. juli 2019

REJSEPLAN

oslo - www.rejsecenterdjursland.dk Brug dagen til at udforske hovedstaden og den dejlige natur, der omgiver Oslo.

Sent om aftenen tager vi afsked med Oslo og begiver os mod det fantastiske sted, der kaldes Norges arktiske krone – Svalbard. Denne del af rejsen foregår i fly.

Longyearbyen - www.rejsecenterdjursland.dkMidt i Ishavet halvvejs mellem Norge og Nordpolen ligger Svalbard-øerne med den norske by Longyearbyen. Her bliver du kørt fra lufthavnen til byen, hvor du går ombord på M/S Roald Amundsen.

M/S Roald Amundsen - www.rejsecenterdjursland.dkDu kan bruge dagene til søs med at slappe af eller til fx at deltage i fotokurser eller foredrag om livet i det arktiske område. Du skal selvfølgelig også holde øje med hav- og drivis, som du sejler forbi. Måske ser du en isbjørn, der jager til søs.

Arktis - www.rejsecenterdjursland.dkNationalparken, som vi ankommer i på rejsens dag 5, er verdens største. Her begynder du at få fornemmelsen af isolation, for du skal være heldig, hvis du ser andre mennesker.

Nationalparken har et areal på 972.000 kvadratkilometer (det svarer nogenlunde til størrelsen af Frankrig og Spanien tilsammen!). Nationalparkens kyststrækning er på 18.000 km.

Men størrelsen til trods er nationalparken også verdens mindst besøgte. Om vinteren overvintre ikke flere end 30 personer i området og i løbet af den korte sommer får parken besøg af ca. 500 ekspeditionsrejsende.

Alene i vildmarken

Her får du fornemmelse af afstand og størrelse. Her er verdens største fjorde, og der er gletsjere og lodrette granitsider, så langt øjet rækker.

Dyrelivet omfatter moskusokser, polarræve, harer, ulve og forskellige havfugle – og selvfølgelig isbjørne!

Danmarkshavn er en meget isoleret beliggende vejr- og forskningsstation, som vi besøger undervejs. Vi sejler i Kaiser Franz Josef Fjord og Alpefjord og tager på vildmarks-ekspeditioner undervejs. Det er oplevelser for livet!

Hurtigrutens ekspeditionsteam anviser gode vandreture og kortere ture i båd og giver selvfølgelig foredrag og nyttige informationer om de steder, vi besøger.

grønland - www.rejsecenterdjursland.dkIttoqqortoormiit er Grønlands mest isolerede by med kun 450 indbyggere. Byen ligger ved verdens længste fjord, og fangerne her er de eneste, der har lov til at jage i Nordøst-Grønlands Nationalpark.

Byen har et museum, en kirke og en fotoudstilling, man kan besøge, og udenfor byens husene tørrer fangerne skind, mens slædehundene ligger og venter på næste tur.

M/S Roald Amundsen - www.rejsecenterdjursland.dkI dag er vi til søs og er så småt på vej ”tilbage til civilisationen” – nærmere bestemt Islands vestkyst.

Dagen kan bruges til at fordøje indtrykkene fra det utrolige Grønland og deltage i forskellige foredrag. Husk også at nyde faciliteterne i det dejlige fartøj, du er ombord på!

Island - www.rejsecenterdjursland.dkI dag ankommer vi til ”Sagalandet” og Islands vestligste region. Her kan du opleve varme og kolde kilder, lava og vulkansk aktivitet, klippeformationer og gletsjere. Tag dig tid til at få det hele med!

Island - www.rejsecenterdjursland.dkVi er nået til dag 12, og rejsen slutter i Islands hovedstad Reykjavik.

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad og har alt det, en rigtig hovedstad skal have af restauranter, museer og butikker. Nyd også den fantastiske natur omkring byen: Gletsjere, vandfald, gejsere og bjerge.

Rejsen er slut og herfra går turen hjemad med fly (ikke inkluderet).

Inkluderet Ikke-inkluderet
 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori
  efter eget valg og helpension.
 • Flyrejse på økonomiklasse Oslo-Longyearbyen.
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Longyearbyen.
 • Flyrejser til Norge og fra Island
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

BESTIL DIT REJSETILBUD