Projekbeskrivelse

Californien Rundt

Californien Rundt er en 13 dage lang Kør selv-rejse, der bringer dig fra storbyens glamour i Los Angeles gennem de smukke byer på Californiens vestkyst med betagende udsigt over Stillehavet.

Der venter store naturoplevelser i Yosemite nationalparken og i de mindre kendte tvillingeparker Sequoia og King. Oplev Death Valleys barske ørkenklima, inden du slår et smut ind omkring Nevada og evigt lysende Las Vegas.

Californien Rundt - Kør selv
Se flere Kør Selv-rejser i USA

CALIFORNIEN RUNDT – PRISER OG VARIGHED

 • Pris: fra kr. 7.800 pr. person ekskl fly, når I rejser 2 sammen. Børn under 16 gratis ved indkvartering i forældres værelse.

  Billeje: fra ca. kr. 2.500. Prisen afhænger af sæson og valgte bilmærke

 • Varighed: 14 dage – 13 overnatninger på hotel

 • Tidspunkt: Hele året

 • Skæddersyet: Vi tilretter gerne California Rundt-rejsen, så den passer til dine ønsker til varighed, hotelvalg osv. Kontakt os på 70275270 eller send en besked her

CALIFORNIEN RUNDT – REJSEPLAN

Californien RundtFørste stop på din Californien Rundt-rejse er selvfølgelig Hollywood, Los Angeles. LA er uden sammenligning Amerikas underholdningsby nr. 1! Her bor de alle de berømte filmstjerner, og byen syder af kultur og events. Der er mange kvarterer og områder i byen, og du mærker let forskellen i kultur, smage og udtryk.

Indkvartering på Best Western Plus Dragon Gate eller tilsvarende (2 nætter)

HollywoodDagen i dag er dedikeret en grundig udforskning af City of Angels. Besøg Hollywood og indsnus glitter og glamour i metermål. Gå en tur ad Walk of Fame og se, om din yndlingsskuespiller er foreviget i de lyserøde stjerner – og når du nu er her, så kig indenfor i Mann’s Chinese Theater, der er den bedst bevarede biograf fra Hollywoods gyldne æra og i dag et moderne filmpalads.

Kør en tur gennem Beverly Hills, der nok er Amerikas mest berømte kvarter, og kig på de luksuriøse kaserner, som man bor i der, og shop lidt luksus til dig selv i en af de mange butikker på Rodeo Drive.

Hvis du er interesseret i film og filmindustri, er det et must at besøge Universal Studios. Her er masser af spændende forlystelser, shows og attraktioner fra berømte film. Om aftenen lokker Universal City Walk med talrige restauranter og butikker.

Santa Barbera - Californien RundtI dag starter din Californien Rundt-rejsen for alvor, og efter morgenmaden på hotellet går turen til kystbyen Santa Barbara. Klimaet i området er mildt, og det ses tydeligt i byen, hvor bougainvilleaerne snor sig over tagene, og haverne er frodige. Gå gennem Santa Barbara Botanic Garden og se en overflod af blomster og planter eller gå en tur på en af de naturskønne stier i Los Padres National Forest.

Sandstrandene og klimaet er grunden til , at byen af og til kaldes ”Den amerikanske riviera. Der er flere strande at vælge mellem, bl.a. East Beach, der er for de unge og trendy, Refugio State Beach og Butterfly Beach for at nævne nogle. Arroyo Burro er mest kendt for fiskeri og hvalsafarier – og hvis du ikke selv vil fiske, tilbyder restauranterne på Stearns Wharf frisk fisk og skaldyr.

Kunstinteresserede bør besøge Santa Barbara Museum of Art.

Indkvartering på Best Western Plus Pepper Tree eller tilsvarende (1 nat)

17-Mile DriveNæste stop er Monterey, og det er bestemt en anbefaling at køre ad den berømte og meget naturskønne 17-Mile Drive op langs kysten. Stop op ved Pebbles Beach og nyd synet af de mondæne palæer, der ligger langs kysten med udsigt ud over Stillehavet.

I Del Monte Forest kan du tage dit eget billede af Amerikas mest fotograferede træ – The Lone Cypress. Træet står på en klippe ud mod havet og er et ikon på 17-Mile Drive. I Del Monte kan du også se skarv, pelikaner, sæler, oddere og sløve søløver i deres naturlige miljø.

Stop op ved Pebble Beach Market og køb ind til en rigtig gourmet-picnic, som kan nydes sted mellem Point Joe og Seal rock, hvor der er mange rastepladser med borde og bænke.

Hvis den fantastiske udsigt over Stillehavet ikke helt har taget pusten fra dig, kan eftermiddagen bruges til at udforske Monterey. Byen er grundlagt i 1770 som en af de første europæiske bosættelser på vestkysten, og der står stadig mange bygninger fra den tidlige kolonitid. Monterey har været kendt for sin sardinindustri, og det første pakkeri blev bygget i 1900. I dag er de gamle sardinfabrikker omdannet til maleriske restauranter og butikker. Området kaldes ”Cannery Row” og blev udødeliggjort med John Steinbecks roman fra 1945 af samme navn (på dansk ”Et mægtigt gilde”).

Monterey er desuden et fantastisk sted, når det gælder hvalsafarier, og der er mange lokale udbydere af ture.

San Francisco - Californien RundtI dag går rejsen mod San Francisco, der er kendt for ikoner som Golden Gate Bridge, Chinatown og Alcatraz. Gaderne med de elegante huse, kabelsporvognene, de etniske kvarterer og den farverig havnefront er alt sammen med til at give byen et helt særligt, internationalt udtryk.

Dagen i dag skal bruges til at indsnuse byens mange indtryk, og det kan du for eksempel gøre ved at tage kabelsporvognen til Fisherman’s Wharf med butikker, restauranter og underholdning. Alcatraz er en anden af byens store attraktioner. Det er en lille ø i San Francisco Bay, der tidligere har tjent som fyrtårn, militært anlæg og sidst som føderalt fængsel indtil 1963. Der er fremragende guidede ture på øren, hvor du kan høre alt om historien og sagnene omkring ”The Rock”.

Golden Gate Park er et godt sted at fordrive tiden, bl.a. i Conservatory of Flowers og Den Japanske Tehave. Parken er et 10.000 ha stort rekreativt område med masser af muligheder for at dyrke forskellige sportsgrene – endda fluefiskeri, som man kan øve sig i ved et af de aflange bassiner. Parken har endda sin egen bestand af bøfler!

Spis middag i et af San Franciscos karakteristiske kvarterer – måske i Chinatown eller i det italiensk-inspirerede North Beach.

Indkvartering på Americania Hotel eller tilsvarende (2 nætter)

Lombard StreetEndnu en spændende dag i San Francisco venter! Byen er generelt verdenskendt for sine stejle bakker, men på Lombard Street skal du lede efter de berømte 400 meter mellem Hyde Street og Leavenworth Street, der bliver kaldt ”verdens mest krogede vej”. På den korte strækning snor vejen sig mellem fine blomsterbede i intet mindre end 8 hårnålesving! I krydset mellem Hyde og Lombard kan du tage med svævebanen og nyde en formidabel udsigt over Alcatraz, Angel Island, Coit Tower ,Yerba Buena Island og Bay Bridge.

Overvej også et besøg i Muir Woods National Monument kun et par km fra centrum. Det er en lille park med gamle og kæmpestore Redwood-træer. De største og ældste af træerne er over 1000 år gamle og har nået en højde på mere end 75 m.

Brug aftenen til at gå på opdagelse i Chinatowns gader og se butikkerne med eksotiske ingredienser, silke og jade og spis middag på en af de mange restauranter.

Dagens anbefaling: Cykeltur på Golden Gate

Turen varer op til 3 timer og begynder i Fisherman’s Wharf. Når du er blevet ordentlig udstyret med en moderne cykel, der passer dig og har fået et turkort i hånden, starter den guidede tur langs San Franciscos havnefront forbi Aquatic Park, Fort Mason, Marinaen og Presidio gennem Crissy Mark og til Fort Point. På vejen krydser du Golden Gate Bridge på en bred cykelsti, og derefter kører du gennem Vista Point til Old Fort Baker. Turen afsluttes i Sausalito, hvor der både er butikker, gallerier og gode restauranter. Behold evt. cyklen hele dagen og tag på cykeleventyr på egen hånd.

yosemite - Californien RundtLæg travle San Francisco bag dig og fortsæt til Yosemite nationalparken. Yosemite er en del af Sierra Nevada bjergkæden og stedets skønhed skyldes for en stor del Yosemite-dalen omgivet af næsten lodrette granitvægge. Parken er en imponerende samling af store naturseværdigheder og en af de smukkeste i USA med store vandfald, floder, enge og store sequoia-træer. I Valley Visitor Center kan du finde film, publikationer og udstillinger om områdets historie, og bagefter tage en af vandreruterne, der udgår herfra. Ved Wawona Tunnel kan du få det berømte ”Tunnel View” over Yosemite Valley.

Dagens anbefaling:
Tag med på en 2 timers guidet tur til nogle af Yosemites mest berømte seværdigheder i Yosemite Valley og hør om regionens historie, geologi, plante- og dyreliv. Turen udbydes hele året – fra det sene forår til det tidlige efterår i åbne vogne og om vinteren i opvarmede køretøjer med panorama-ruder, så du har god udsigt over Yosemite. Husk kameraet!

Indkvartering på Cedar Lodge eller tilsvarende (1 nat)

Sequoia - Californien RundtEfter Yosemite går dagens rute til Sequoia og Kings Canyon nationalparker. Disse tvillingeparker rummer en naturlig skønhed og mangfoldighed, som du ikke må snyde dig selv for. Her er enorme bjerge, dybe kløfter, store grotter og verdens største træer. Sequoia ligger i den sydlige del af den Sierra Nevada-bjergkæden og er berømt for nogle af verdens største træer og nogle af Amerikas højeste bjerge, bl.a. Mount Whitney på 4.570 m. Se General Sherman, der er parkens største træ med en højde på 84 m og en omkreds på over 30 m. Stammen anslås at veje 1.390 tons!

Oplev den spektakulære udsigt fra Moro Rock og tag med på en af de guidede ture til grotterne. Besøgscentret er et fint sted at finde informationer om stedets historie og de aktiviteter, der tilbydes.

Indkvartering på Quality Inn & Suites Bakersfield eller tilsvarende (1 nat)

Death ValleyI dag bliver en lang dag med mange kilometer, så det er en god ide at starte så tidligt som muligt.

Dagens destination er Las Vegas i Nevada, og undervejs kører du gennem Death Valley nationalparken. Death Valley er den varmeste, tørreste og lavest beliggende nationalpark i USA. Her er målt temperaturer over 55 grader Celsius, men ”normalen” i sommermånederne er omkring 45 grader. Det er et måneagtigt og barskt ørkenlandskab, som i de tidlige forårsmåneder, før temperaturerne bliver meget høje, kan fremvise blomstrende ørkenplanter.

Om aftenen ankommer du til Las Vegas, og en slentretur ad Las Vegas Boulevard (”The Strip”) er en god forsmag på denne spektakulære by. The Strip er ”hovedgaden” i den glitrende by og fyldt med hoteller, kasinoer, butikker, restauranter og andre etablissementer som for eksempel Wet n’Wild og Guinness Museum of World Records. Gå ikke glip af fontæneshowet ved Bellagio Hotel, hvor musik, vand og lys samles til en spektakulær forestilling ved hotellets store springvand.

Indkvartering på Gold Coast Hotel eller tilsvarende (2 nætter)

Las Vegas - Californien RundtI dag kan du vælge at udforske denne fantastiske by eller tage med på en af de mange tilgængelige helikopterture over Grand Canyon og se et af verdens største, naturlige vidundere i fugleperspektiv.

I Vegas har hvert eneste hotel og kasino sit eget tema og udtryk, og der er meget glitter og stads at se på.  Tag en tur op på toppen af Stratosphere Tower, den højeste bygning vest for Mississippi-floden. Her kan du nyde en god middag eller nøjes med at nyde udsigten over byen. Shop luksus i et hvilket som helst af de store hoteller. Hvis du hellere vil designervarerne til udsalgspris, skal du gå efter et af outlet-markederne. Gå ikke glip af Freemont Street. Det er en historisk gade med butikker, restauranter og kasinoer – men det mest bemærkelsesværdige er gadens overdækning, hvor der ved hjælp af 12 mio. lys vises et spektakulært show.

San Diego - Californien RundtI dag forlader du Las Vegas og kører med den næste skønne by, San Diego. Her hører SeaWorld Adventure Park og San Diogo Zoo til de helt store seværdigheder, og begge steder er masser af aktiviteter at deltage i. San Diego Zoo har næsten 4000 dyr fordelt på 800 arter, og haven er verdenskendt for sine bestræbelser for at genskabe dyrenes naturlige levesteder. Haven strækker sig over 100 ha og rummer også 6.500 forskellige plantearter.

Dagens anbefaling

OLD TOWN TROLLEY: Tag med San Diegos bedste turledere og hør farverige anekdoter og historier sammen med en masse historisk information i løbet af en underholdende, 2 timer lang tur. Du bestemmer egentlig selv turens varighed, for du kan stige af og på ved stoppestederne, der alle ligger ved populære attraktioner, butikker og restauranter. På turen ser du Old Town State Park, Seaport Village, Horton Plaza, Hotel Del Coronado, San Diego Zoo, Gaslamp Quarter, San Diego Museum of Art, Natural History Museum, Aerospace  useum, Lindbergh Field, Naval Station San Diego, Balboa Park, El Prado, Heritage Park, Star of India, Whaley House … og meget, meget mere!

Santa Monica - Californien RundtI dag kan du nå at besøge Old Town San Diego State Historic Park inden afrejsen. Her kan du opleve livet, som det formede sig i de mexicanske og tidlige amerikanske perioder fra 1821 til 1872. Selv i dag bevæger livet sig langsomt og adstadigt i denne del af San Diego, hvor moderne travlhed på smukkeste vis afbalanceres med historie og fiestas. Besøgende i parken får et glimt af tiden, hvor kulturer smeltede sammen og omdannede San Diego fra en mexicansk pueblo (landsby) til en amerikansk bosættelse. Bygningerne er gamle, eller i nogle tilfælde genopført, og parken rummer fem originale adobe (byggemateriale af ler, bl.a. anvendt i indianerkulturer ) konstruktioner. Derudover er her museer, unikke butikker og flere restauranter.

Fortsæt rejsen mod Santa Monica, hvor du overnatter de næste to nætter.

Indkvartering på Hotel Carmel eller tilsvarende (2 nætter)

Santa Monica - Californien RundtSanta Monica er en travl kystby med masser af aktiviteter for både store og små – fra strandspil og cykelruter til kunstgallerier og natklubber, fra shopping til teater og koncerter.

De kulturelle tilbud i Santa Monica fylder hele spektret med over 75 museer og kunstgallerier indenfor bygrænsen – og så er de offentlige kunstværker og skulpturer på gader og stræder ikke talt med!

Besøg Santa Monica Pier, der engang var kendt som ”målstregen” for den legendariske Route 66. Her på træmolen kan man opleve gadekunstnere, musikere og en masse boder og et livligt gadeliv.

Brug også lidt tid på den 5,5 km lange strand. Med flere end 300 solskinsdage er Santa Monica-stranden et meget populært udflugtssted for både turister og lokale, og der er mange aktiviteter at vælge imellem, som for eksempel surfing, volleyball og cykling.

Om aftenen er det let at finde et sted at stille sulten. Santa Monica er stedet, hvor det ”califoniske fusionskøkken” og blev opfundet, og maden her er en kunstnerisk blanding af kulinariske stilarter og friske, økologiske råvarer.

I dag slutter din Californien Rundt-rejse, når du har kørt turens sidste 19 km mod Los Angeles International Airport.

Inkluderet Ikke-inkluderet
 • 13 overnatninger på udvalgte hoteller
 • Elektronisk rejseplan og rutebeskrivelse
 • Billeje
 • Parkeringsafgifter
 • Indgangsbilletter til seværdigheder og nationalparker
 • Måltider ud over morgenmad

BESTIL DIT REJSETILBUD