Projekbeskrivelse

Kør selv i Sydstaterne

Kør selv-rejse i USA!

Kør selv i Sydstaterne er en rejse, hvor du for alvor mærker sydens gæstfrihed. Rejsen starter i Atlanta og går gennem USA’s sydlige delstater Georgia, North & South Carolina, det nordlige Florida, Louisiana, Mississippi og Tennessee.

Oplev musikhistorien i Memphis og Nashville og sydstaternes traditioner, som de kun kan opleves i Savannah, Charleston og New Orleans.

RUTEN - kør selv i sydstaterne
Se flere Kør Selv-rejser i USA

PRISER OG VARIGHED – KØR SELV I SYDSTATERNE, USA

 • Pris: fra kr.7.850 pr. person ekskl fly. Børn under 16 gratis ved indkvartering i forældres værelse.
  Billeje: fra kr. 2.000 afhængig af sæson og valg af bilmærke.

 • Varighed: 17 dage

 • Tidspunkt: hele året

 • Skæddersyet: Vi tilretter gerne rejsen, så den passer til dine ønsker til varighed, hotelvalg osv. Kontakt os på 70275270 eller send en besked her

KØR SELV I SYDSTATERNE – DAG FOR DAG

Atlanta - kør selv i sydstaterneVed ankomsten til Atlanta International Airport tager du videre til dit hotel, hvor du tager den første overnatning. Selv om Atlanta er Georgias hovedstad, bliver du budt velkommen med den samme gæstfrihed som i en lille by.

Atlanta er en travl storby, der både viser fortid og nutid. Besøg kvarterer som det maleriske Midtown og luksuriøse Buckhead – begge steder finder du interessante butikker og restauranter.

Overnatning: Red Roof Plus Atlanta Airport eller tilsvarende (1 nat)

BLUERIDGE PARKWAY - kør selv i sydstaterneDu forlader Atlanta om morgenen og kører mod North Carolina ad en naturskøn rute med bl.a. Great Smoky og Blue Ridge Mountains.

Asheville er en indbydende destination med arkitektoniske perler fra flere historiske epoker og en rigt kulturliv. Husk at besøge Biltmore Estate; George Washington Vanderbilts 250 værelser store slot opført i fransk renæssance-stil. Her kan du tage en tur bag kulisserne og se kunstsamlingen og de 40 hektar med haver og vingård.

Tag en sejltur gennem Blue Ridge Mountains eller måske endda White River Rafting, hvis du har mod på det. Tag en svømmetur i en af de tre floder i området. Besøg kunstgallerier som Folk Art Center på Blue Ridge Parkway. Oplev den lokale kultur i en gammeldags hoedown (en slags folkedans) med et strå i mundvigen på en ranch i området.

Overnatning:  Red Roof Inn Asheville West eller tilsvarende (2 nætter)

cherokee - kør selv i sydstaterneDagen i dag er dedikeret et besøg i Cherokee-reservatet for at lære om denne gamle kultur, der er grundlaget for  ”The Old South”. Der er mange ting at foretage sig her, bl.a. teater i et betagende udendørs amfiteater, besøg på museet, shoppe et håndlavet stykke historie i et kunst- og kunsthåndværker kooperativ, opleve en velfungerende landsby med demonstration af kunsten at puste i rør, maskeristninger og meget mere.

Ud over alle de kulturelle seværdigheder vil du opleve Cherokee-folkets varme og et fantastisk landskab, der indbyder til udendørs aktiviteter. Tag på fisketur eller svøm en tur i Islands Park, tag på vandre- eller cykleture, sejl i kajak eller tag ud og se på fuglelivet.

Myrtle beach - kør selv i sydstaterneI dag går turen mod det første stop på South Carolina kysten, nærmere bestemt Pawleys Island mellem Myrtle Beach og Georgetown. Stedet beskrives ofte som ”arrogant og lurvet” og er et strandsamfund med kun 200 fastboende – men med sommergæster i tusindvis. Ca. midt på Pawleys Islands Atlanterhavskyst ligger otte elegante og rustikke sommerhuse fra det 18. århundrede. Husene har overlevet flere store orkaner, mens andre dele af den lille ø har lidt betragtelig skade. Pawleys er kendt som et sted uden de store bekymringer og en afslappet livsstil på bare tæer. Fisk efter krabber i bækken, prøv lykken med fiskestang, hør historierne om spøgelserne, lig i hængekøje og nyd den dejlige kyst med den brede strand og klitterne.

Overnatning i Hampton Inn Myrtle Beach-Northwood eller tilsvarende (1 nat)

Charleston - kør selv i sydstaterneFortsæt din udforskning af ”The Old South” og kør videre mod Charleston. Byen opleves bedst fra hestevogn! Se sydstatskulturen genspejles i de historiske bygningers arkitektur og haver. Besøg shoppingområdet King Street i byens centrum. Se mindesmærker fra borgerkrigen ved the Battery. Besøg Magnolia Plantation lidt uden for byen. Her kan du komme ind og se huset og haven og høre mere om livet på plantagen. I haven er der mange forskellige kamelier og azaleaer.

Overnatning i Days Inn Patriot’s Point eller lignende (1 nat)

savannah - kør selv i sydstaterneDenne morgen fortsætter turen mod Savannah med et besøg i Beaufort på vejen. Denne lille by rummer næsten 100 bygninger fra det 18. århundrede (antebellum-æraen). Fortsæt videre til den charmerende Savannah, hvor sydstaternes gæstfrihed og venlighed lever og har det godt. I det historiske distrikt er der 22 pladser og brostensbelagte gader, der minder dig om en svunden tid – udforsk byen og lær mere om dens fascinerende fortid. Spøgelsesvandringer om natten er også en mulighed. Hvert stykke af den skønne viktorianske arkitektur har en historie, der for nogens vedkommende både er trist og mystisk.

Besøg Telfair Museum of Art, Forsyth Park og Factor’s Walk. Spis lækker sydstatsmad på havnefronten, hvor der er masser af butikker og restauranter.

Overnatning i Country Inn & Suites Midtown eller lignende (1 nat)

Anbefalet aktivitet

Savannahs spøgelser og gravsten: Gå ombord i Trolley of the Doomed og tag med på en rejse tilbage i tiden, hvor du udforsker nogle af de mysterier og intriger, der omgiver mange af de historiske steder i Savannah. Du vil se nogle af byens mest hjemsøgte seværdigheder og guiderne afslører historierne om byens berømte og berygtede beboere. Gravedigger Guides vil begejstre med deres uhyggelige og humoristiske beretninger fra det overnaturlige – og måske møder du en af dem, som Savannah har mistet …

Det er tid at forlade Atlanta og fortsætte rejsen mod syd til Amelia Island ved kysten i det nordøstlige Florida. På øen vil du opleve en farverig historie og en betagende, naturlig skønhed. Øen lokker med 13 km lange smukke strande, et rigt dyreliv og et skønt hav. Her er der eksklusive ferieresorts, kurbade i verdensklasse, mesterskabsgolf og eksklusive restauranter og det hele blandes let og ubesværet med en række historiske steder, lokale festivaler og andre sjove begivenheder.  Amelia Island er også hjemsted for Fernandina Beach, der engang var en livlig, viktoriansk havneby, og som i dag er en charmerende by med eklektiske butikker, attraktioner og spisesteder.

Nyd udendørslivet med kajaksejlads, sejlture i solnedgangen, ridning på stranden eller vandre-, cykle og fisketure. Øens spændende fortid er let at udforske ved et besøg i museet eller i det 4 kvadratkilometer store Fort Clinch

Overnatning: Seaside Amelia Inn eller tilsvarende (1 nat)

Amelia island - kør selv i sydstaterneI dag kører du mod Tallahassee, der er staten Floridas hovedstad og det regionale center for handel og landbrug.  Her kommer du til at opleve ”Det andet Florida”. Byen har flere universiteter, et center for luftfart og teknik og et planetarium og er i det hele taget stolt af sine videnskabelige bidrag.

Besøg Mission San Luis, der er en rekonstrueret mission fra det 17. århundrede og et nationalt, historisk landemærke.  Besøg en af de mange restauranter med alt fra fastfood til 5-stjernede menuer og mange specialiteter fra hjemmelavede landpølser til bøffer, der smelter på tungen og friskfangede fisk fra Golfen.

Overnatning i Red Roof Inn Tallahassee eller lignende (1 nat)

Tallahassee - kør selv i sydstaterneFortsæt rejsen til det berømte hvide sand og smagrad-grønne vand i Fort Walton Beach. Her på Floridas Emerald Coast venter endeløse rækker af fiskerbåde, vandsportsaktiviteter og smukke strandparker – og frisk fisk og skaldyr i restauranterne og cafeerne ved havet.

Tilbring dagen ved en glitrende pool, spil en runde golf og se solen gå ned over Golfen.

Overnatning i Comfort Inn Pensacola eller tilsvarende (1 nat)

florida - kør selv i sydstaterneFarvel til Fort Walton Beach og videre mod den travle New Orleans, en moderne by med en historisk sjæl. Det ældste kvarter i ”Crescent City” er det franske kvarter. Det blev etableret af franskmændene i 1718, og arkitekturen afspejler spansk, fransk, kreolsk og amerikansk indflydelse.

Besøg det franske marked, besøg de gode restauranter og find skønne antikviteter og kunsthåndværk. Sørg for at få smagt en beignet, der er Louisianas national-doughnut.

Jackson Square er centrum i det franske kvarter, og her er der masser af liv og glade dage med underholdning af musikere, kunstnere, mimere, tarotkortlæsere foran St. Louis-katedralen. Spadser en tur ned ad den berømte Bourbon Street, der er New Orleans-jazzen hjerte og hør musikken strømme ud fra de mange natklubber og barer. Hvis du føler, at du har en heldig dag, kan du prøve lykken i casinoerne.

Overnatning i Holiday Inn Downtown Superdome eller tilsvarende (2 nætter)

new orleans - kør selv i sydstaterneI dag går turen til Garden District i udkanten af byen. Dette elegante kvarter er fuldt af skønne sydstatshjem mellem parker og cafeer. Nogle af de historiske hjem er åbne for publikum. Hvis du er mere eventyrlysten, kan du overveje en ekspedition i sumpen. Der findes mange guidede sump- og dyrelivsture langs bugten. I de mystiske vandveje, der omgiver byen, kan du blive dus med alligatorer og andre eksotiske væsner. Man ved aldrig, hvad man får at se!

Audubon Aquarium of Americas er et af de bedste museer af sin art i Amerika. Her er 15.000 havdyr fra 600 forskellige arter. Om aftenen kan du lære om voodoo og  komme med på rundvisninger i det franske kvarter. Guiden lægger turen ind omkring en kirkegård eller passerer forbi nogle af de mange bygninger, der gør New Orleans til ”Amerikas mest hjemsøgte by”.

Dagens anbefaling:

MARDI GRAS WOULD TOUR:  Der er masser af ture i New Orleans, men kun en byder på et kig bag kulisserne på New Orleans Mardi Gras. Mardi Gras World giver dig en autentisk Mardi Gras-oplevelse hele året rundt. Turen tager ca. 1 time og er sjov for alle aldre. Kom og se, hvad der gør New Orleans berømt … Mardi Gras!

new orleans - kør selv i sydstaterneI dag er der afgang til Mississippi! Overvej et stop i Baton Rouge undervejs. Baton Rouge er Louisianas hovedstad og beliggende ved bredden af Mississippi-floden. Lær mere om den farverige historie fyldt med kontroversiel politik ved the Capitol Building og Old Governor’s Mansion. Smag på det fine Cajun-kreoske køkken på et af de lokale spisesteder og fortsæt ind i byen Natches, der er den ældste, permanente bosætning ved Mississippi-floden. Natchez er kendt for sine fint bevarede huse fra 1800-tallet (antebellum). Tour Stanton Hall er bygget ca. 1857 og interiøret omfatter mange originale møbler og Natchez antikviteter. Sørg også for at smage den lokale favorit, pecan. Neden for byen ligger Natchez Under-the Hill, der engang var stedet for mange upassende ting, og som i dag rummer en del barer og restauranter samt et flodbåds-kasino.

Dagens anbefaling:

ATCHAFALAYA : Louisianas Atchafalaya er Nordamerikas største flodsump og rangerer blandt de 10 bedste vildmarksområder i USA. På en given dag kan man forvente at se bæver, sumpbæver, odder, mink, hjort, egern og mange andre pattedry samt op til 38 forskellige fuglearter – og selvfølgelig aligatorer!

natchez - kør selv i sydstaterneForlad Natchez og kør til Vicksburg. Vicksburg var i mere end 5 årtier i 1800-tallet centrum for aristokratiet, hvis rigdom baserede sig på bomuld og træ. Du får et glimt af tidligere tiders storhed i de mange historiske kirker, regeringsbygninger og store hjem, der dateres tilbage til den periode.

Besøg Old Court House Museum, der rummer over 15.000 artefakter fra  før-columbiansk tid til nutiden. Tag på sightseeing i de storslåede historiske hjem og haver og se den 728 ha. store Vicksburg National Military Park, der er Amerikas største, nationale militærpark. Lige øst for parken ligger Vicksburg Battlefield Museum med modeller af krigsskibe og film om det civile liv under belejringen af Vicksburg. I Vicksburgs historiske centrum finder du en række restauranter, specialbutikker og kunstgallerier samt The Corner Drug Store med en spændende samling af borgerkrigsgenstande. Besøg ogås Biedenharn Coca-Cola Museum, hvor de første Coca-Colaer blev tappet i 1894.

Overnatning i Hampton Inn & Suites Vicksburg eller tilsvarende (1 nat)

Vicksburg - kør selv i sydstaterneDenne morgen forlader du Vicksburg og fortsætter mod Memphis – og blues. Dit første stop er Elvis’ Graceland. Besøg ”Birthplace of Rock ‘n Roll” i Sun Studios. Nyd en fascinerende rundtur og lyt til nogle af de tidligste optagelser fra studiet. Besøg derefter det originale studie og de rum, hvor Johnny Cash og Elvis indspillede deres første numre.

Tag på sightseeing i hjuldamper og gå en tur ned ad historiske Beale Street, hvor der der er spillet blues i mere end et halvt århundrede. Memphis er en historisk og underholdende hovedstad med noget for enhver smag – hvad enten du vil lytte til musikken eller smage sydens barbeque.

Indkvartering i Comfort Inn Downtown Memphis eller tilsvarende (1 nat)

Dagens anbefaling:

GRACELAND MANSION TOUR

En rundtur på Elvis Presleys 550 ha. store ejendom med Graceland Mansion. Blandt de mange udstillinger er Elvis’ to specialbyggede fly, bilmuseet med hans berømte Pink Cadillac og The King of Pop Culture-udstillingen, hvor du kan se, hvordan Elvis har påvirket popkulturen. Hollywood-udstillingen er et kig på historien om, hvordan Elvis forandrede sig fra sanger til en stjerne på det store lærred. Når du træder ind i Graceland Mansion, kan du gå i Elvis’ fodspor på en multimedie iPad-tour fortalt af John Stamos og med kommentarer og anekdoter fortalt af Elvis og hans datter Lisa Marie. Se hvordan Elvis boede og slappede af sammen med familie og venner. Graceland-turen er et meget personligt indblik i King of Rock’n Roll’s hjem.

memphis - kør selv i sydstaterneI dag går turen videre mod Nashville – eller Music City. Nashville er countrymusikkens sjæl og hjerte. Tag dig tid til at besøge Country Music Hall of Fame and Museum. Her finder du en enorm samling, der illustrerer countrymusikkens historie gennem to århundreder. Nyd historiske  filmklip og indspillet musik, udstillinger og et avanceret design. Besøg også Historic RCA Studio B “The Home of 1,000 Hits.” Stedet har nærmest været et andet hjem for stjerner som Elvis Presley, Chet Atkins, Dolly Parton og mange flere, og her er blevet optaget over 35.000 sange.

En lidt anden vinkel på Nashville får du ved Parthenon, der er verdens eneste 1:1 reproduktion af det berømte, græske tempel. Nashvilles Parthenon står i Centennial park og rummer både Athena Parthenos og  byens kunstmuseum. Athena Parthnos er den højeste indendørs skulptur i den vestlige verden og er 12 m høj.

Middagen kan indtages ombord på en hjuldamper på floden eller du kan vælge et middag/teater-arrangement i byen.

Overnatning i Guesthouse Inn Music Valley eller tilsvarende (1 nat)

nashville - kør selv i sydstaterneI dag går turen tilbage til Atlanta, hvor du kan bruge dagen til at udforske alt, hvad denne store sydstatsby har at byde på. Besøg Martin Luther King Jr. National Historic Site og Sweet Auburn District. Her finder du The King Center og den historiske babtistkirke Ebenezer. Udstillinger fortæller om Civil Rights Movement.

Besøg Roswell Historic-distriktet med flere huse og bygninger fra antebellum-perioden. Smag fortidens og nutidens Coca-Cola på NEW World of Coca-Cola. Oplev CNN Atlanta og se, hvordan nyhedsudsendelserne bliver til. Se tv-udsendelser og teknologien, der samler og formidler verdens nyheder.

Lige øst for byen ligger Stone Mountain, der er verdens største granitmonolit. Stenen har udskårne relieffer af konføderationens helte og ligger i et rekreativt område med flere attraktioner.

Indkvartering i Red Roof Plus Atlanta Airport eller tilsvarende (1 nat)

atlanta - kør selv i sydstaterneNyd turens sidste dag og tag afsked sydstaternes charme og gæstfrihed. Afgang til Atlanta International Airport.

Inkluderet Ikke-inkluderet
 • 16 overnatninger på udvalgte
  hoteller, inkl. skatter og afgifter
 • Elektronisk vejviser og rejseplan
 • Biludlejning
 • Afgifter
 • Parkering
 • Adgang til seværdigheder, der
  ikke er forudbestilt.
 •  Papirudgave af elektronisk
  vejviser og rejseplan

BESTIL DIT REJSETILBUD