Projekbeskrivelse

Denne populære rejse fra Sydafrika til Zimbabwe – fra Cape Town til Victoria Falls –  er en rejse i nomade-truck gennem de utrolige landskaber i det sydlige Afrika.

Rejsen starter ved det spektakulære Taffelbjerg i Cape Town og fortsætter helt op til de majestætiske Victoria-vandfald i Zimbabwe.

Undervejs er der mulighed for at padle ned ad Orange-floden i Namibia, før turen går dybt ind i Namib-ørkenen. På ruten er alle aspekter af ørkenlandet repræsenteret, fra græsområderne i øst til de røde klitter i vest.

Sand, solopgang, vilde dyr, solnedgang

På Dune 45 kan du opleve en af Afrikas smukkeste solopgange.

På vejen besøger du den travle Swakopmund og en Himba-stamme.

Derefter følger Etosha-nationalparken, der rummer noget af det mest unikke dyreliv i Afrika.

Herfra går turen videre til Botswana, hvor du kan sejle en tur i mokoro-kajak gennem Okavango-deltaet og derefter beundre solnedgangen fra en båd på Chobe-floden, før vi når endestationen: Victoria Falls. Byen Victoria Falls er en by for eventyrer og her er mange forskellige  aktiviteter for dem, der ønsker et godt skud adrenalin!

PRISER OG VARIGHED

  • Pris: fra kr. 16.500. Aktivitetspakke, der omfatter vinsmagning, guidet ørkenvandring, besøg hos Himba-stamme, udflugt i Okavango Delta samt indgangsgebyrer til nationalparker, kan tilkøbes for kr. 4.100.

  • Varighed: 20 dage

REJSEPLAN

fra Sydafrika til Zimbabwe - www.rejsecenterdjursland.dkNu starter din rejse fra Sydafrika til Zimbabwe!

Vi forlader Cape Town fra morgenstunden og tager et enkelt stop for at se tilbage på Taffel-bjerget fra den anden side af bugten. Nu går turen videre til den berømte vin-region i Western Cape, hvor der er vinsmagning hos lokale vinbønder. Vi stopper også ved den kendte Spice Route tæt ved byen Paarl, der byder på smagsoplevelser, der er unikke for Cape-kulturen. Her er humlehaver, kunstnere, chokolademagere, kaffedyrkere og meget mere.  Intet sydafrikansk roadtrip uden et stop ved en traditionel “Padstal” – en af de mange gårdbutikker, der ligger langs vejene og faldbyder hjemmelavede lækkerier.

Roibos og appelsiner

Cedarberg-regionen kan ikke alene prale af spektakulære bjerge og appelsinplantager, men også af Rooibos-buske, der ikke vokser andre steder i verden. Rooibos-te er kendt som et sundt og forfriskende alternativ til almindelig te.

fra Sydafrika til Zimbabwe - www.rejsecenterdjursland.dkI Namaqualand får du det første indtryk af den ørken, der bliver vores følgesvend de kommende dage.

Rejsen fortsætter mod nord og efter et kort stop efter proviant og forsyninger i Springbok, fortsætter vi mod vores lejr ved bredden af Gariep (Orange)-floden. I juli-september kan du finde nogle af de vilde blomsterplanter, som regionen er kendt for.

Uanset årstiden er det ørkenen, der er kulisse for denne dagsrejse.

En rejse fra Sydafrika til Zimbabwe - www.rejsecenterdjursland.dk

Orange-floden er opkaldt efter det hollandske kongehus, men i nyere tid er man gået tilbage til at bruge det oprindelige navn Gariep, der blot betyder “flod” på KhoeKhoe-sprog. Orange-floden er Sydafrikas længste flod med udspring i bjergene i Lesotho. Floden er en unik kontrast til ørkenlandskaberne på begge sider. Floden opleves bedst til vands, fx i en kano, og det er der mulighed for at prøve her.

Senere krydser vi grænsen til Namibia og rejser videre til Fish River Canyon, der er en af de største i verden. Eftermiddagen byder på en vandretur langs kløftens kant, og dagen slutter af med en uforglemmelig solnedgang over kløften.

REjs til Namibia - www.rejsecenterdjursland.dkPå rejsen fra Sydafrika til Zimbabwe er vi nået til en rejsedag og bevæger os dybt ind i Namib-ørkenen i Namibia. Dagens destination er klitterne i ørkenens vestlige del. Lange, støvede veje og tyndt befolkede landbrugsområder giver et indblik i denne enorme del af Namibia. De langsomt skiftende landskaber fra græssletter i øst til de røde klitter i vest afspejler mange aspekter af dette ørkenland.

I aften slår vi lejr i klitterne og falder i søvn til gekkoernes kald.

Namibia - En rejse fra Sydafrika til Zimbabwe - www.rejsecenterdjursland.dkSolopgangen over de røde klitter er et af de absolutte højdepunkter for enhver tur til Namibia, og sådan starter dagen i dag.

En rask klatretur op på Dune 45 belønnes med det perfekte udsigtspunkt, hvorfra de skiftende farver i solopgangen over ørkenen kan beundres. Herefter er det tid til en ordentlig omgang morgenmad, før turen går videre i 4WD til Sossusvlei.

Her besøger vi panderne på Sossusvlej og Deadvlei til fods. Om eftermiddagen er der guidet ørkenudflugt med en lokal ekspert. Natten tilbringes under ørkenens storslåede stjernehimmel

rejs til Namibia - www.rejsecenterdjursland.dkI dag fortsætter rejsen mod vest og mod kystbyen Swakopmund, hvor civilisationen og eventyrerne venter. Inden vi forlader Namib, gør vi et stop for at markere, at vi krydser Stenbukkens vendekreds. Herefter kører vi mod Atlanterhavskysten. Et kort stop ved Walvis Bay-lagunen i håbet om at få et glimt af flamingoerne, der fouragerer i det lave vand. I Swakopmund er der mulighed for at booke udflugter og aktiviteter. Middagen indtages på en lokal restaurant.

rejs til Namibia - www.rejsecenterdjursland.dkSelv om mange er mest optaget af de actionprægede eventyr, som byen tilbyder, er Swakopmund meget mere end det. Benyt dagen til at udforske byen på egen hånd.

Husk endelig at besøge nogle af berømte kaffebarer og bagerier, der frister med et skønt udvalg af tysk-inspirerede lækkerier. Swakopmund er en by med alle bekvemmeligheder, og den er det perfekte udgangspunkt for rejsen videre mod nord.

Spitzkoppe er enorme granitformationer, der tårner sig 700 m op over ørkenlandskabet.

Fortidig billedhuggerkunst i granitten vidner om stedets betydning for San-folket, der har levet her. Vi tager en tur med en lokal guide og får mulighed for at se eksempler på San-folkets kunst, inden turen går videre til dagens overnatningssted.

Besøg Himba-stamme - En rejse fra Sydafrika til Zimbabwe - www.rejsecenterdjursland.dkAt besøge Himba-stammen kan være et kontroversielt emne, der bliver diskuteret ved bålpladsen, men det er vigtigt at kende baggrunden for besøget. Indkomsten, som stammen genererer fra besøgene, bruges til uddannelse af stammens børn og hjælper stammen med at lære de unge om deres egen arv og kultur. Denne eftermiddag har vi mulighed for at besøge en Himba-landsby og tale med landsbyboerne.

Rejs til Namibia www.rejsecenterdjursland.dkTidligt om morgenen går turen videre til Etosha-nationalparken, der rummer noget af det mest unikke dyreliv i Afrika.

Der er en hel dag til at udforske Etosha Pan og dyrelivet her. Trucken er en glimrende udkigspost, og vi gør stop ved nogle af de mange vandhuller, der er i parken.

Aftnerne i Etosha tilbringes bedst varmt klædt på ved et af parkens oplyste vandhuller. Det er også muligt at komme på natsafari i parken (valgfri aktivitet, der bookes særskilt)

Namibia www.rejsecenterdjursland.dkI dag er endnu en hel dag i Etosha og mere udforskning af parken.

Ikke to dage er ens, når man er på safari, og spændingen over “måske” at se noget spændende, er motivation i sig selv.

Vi forlader parken sidst på eftermiddagen, da dagens indkvartering ligger udenfor området.

Windhoek Botswana - www.rejsecenterdjursland.dkTidligt om morgenen går turen videre til Windhoek, Namibias hovedstad. Vi gør et kort ophold ved kunsthåndværkermarkederne i Okahandja og ankommer til Windhoek om eftermiddagen.

Her er der tid til en gåtur gennem centrum  se nogle af byens kendte vartegn.

kalahari - www.rejsecenterdjursland.dkI dag fortsætter rejsen mod øst mod Botswana og Kalahari-ørkenen. Kalahari, der strækker sig over 900.000 kvadratkilometer, er meget forskellig fra Namib-ørkenen, men ikke mindre dramatisk.

Om eftermiddagen er der mulighed for en guidet tur med lokale San-folk, og her er meget at lære om San-kulturen og deres liv i ørkenen. San-folket har altid været en del af dette barske miljø.

Aftenen byder på San-danseaften, der giver et godt indblik i deres kultur gennem sang, dans og historiefortælling.

Okavango-deltaet - www.rejsecenterdjursland.dk Fra morgenstunden går rejsen videre mod Maun og Okavango-deltaet.

Ved ankomsten til Maun om eftermiddagen, kører vi 4WD til lejren ved vandet, hvor de næste to nætter tilbringes i rolige omgivelser.

Deltaets unikke og usædvanlige økosystem er opstået ved oversvømmelser fra Okavango-floden, hvor vandet spreder sig i en vifteform gennem sandet i Kalahari-bassinet. De sæsonbestemte oversvømmelse giver deltaet en evigt skiftende karakter.

Men mens vandniveauet skifter med årstiden, er roen i vildmarken konstant.

Okavango-deltaet - www.rejsecenterdjursland.dkAktiviteterne denne dag er afhængig af årstiden, men forhåbentligt er det muligt at komme ud på en tur i en traditionel mokoro-kajak og vandreture i området.

Okavango-deltaet er ikke alene et naturligt vidunder, det er også et af de sidste, store vildmarksområder i verden.

Namibia -www.rejsecenterdjursland.dkVi forlader deltaet og fortsætter til udkanten af Maun, hvor vi overnatter.

Hvis vejret tillader det, er der denne eftermiddag mulighed for en flyvetur over Okavango-deltaet (valgfrit, bookes særskilt)

Namibia - www.rejsecenterdjursland.dkI dag går rejsen videre over den nordlige del af Makgadigadi Pan mod Nata.

Vejen dertil er kranset af de majestætiske og ikoniske Baobab-træer.

Om eftermiddagen er der mulighed for en valgfri udflugt til panderne.

Chobe-floden - www.rejsecenterdjursland.dkRejsen fortsætter mod nord tidligt om morgenen.

Dagens lejr er ved bredden af Chobe-floden, og eftermiddagen er afsat til udforskning af Chobe-nationalparken i 4WD-køretøjer. Denne transportform er ideel for at komme tæt på de mange elefanter, der kommer til floden om eftermiddagen.

Dagen slutter med en afslappet sejltur og et måltid mad ved lejrbålet.

Rejs til Zimbabwe med www.rejsecenterdjursland.dkVores rejse fra Sydafrika til Zimbabwe er ved at have nået sit mål, og vi krydser grænsen til Zimbabwe om formiddagen og videre til Victoria-vandfaldene.

I dag besøger vi de spektakulære Victoria Falls, der lokalt er kendt som “Mosi-oa Tunya” (røgen, der tordner).

Det meste af dagen er dedikeret til at opleve den mægtige Zambezi-flod, der falder ned til Batoka-slugten, men byen Victoria Falls byder også på en række valgfrie aktiviteter om eftermiddagen for de, der har brug for et adrenalin-kick.

Der er dog også mere afslappede aktiviteter i byen, som f.eks. besøg på kunsthåndværkermarkeder og kaffebarer.

Victoria Falls - www.rejsecenterdjursland.dkI dag slutter vores rejse fra Sydafrika til Zimbabwe.

Efter morgenmaden er det tid at sige farvel, men med de mange aktiviteter, der er at finde i Victoria Falls, kan dagen bruges på det eventyr, der passer dig bedst, f.eks. rafting på Zambezi-floden eller en flyvetur over vandfaldene eller nogle af de mange andre attraktioner, byen tilbyder.

Inkluderet Ikke-inkluderet
  • Måltider (Morgenmad x 19 / Frokost x 17 / Middag x 15) (medmindre andet er angivet, er alle måltider tilberedt og serveret i lastbilen).
  • Indkvartering / kvalificeret besætning / transport i Nomad-lastbilen / inkluderet højdepunkter i henhold til rejseplanen.
  • Entré til nationalparker.
  • Fly til og fra Afrika og transfers i forbindelse hermed.
  • Udgifter af personlig karakter (snacks, alkohol, flaskevand, læskedrikke, drikkepenge).
  • Entréafgifter (i forbindelse med valgfrie aktiviteter / souvenirs / aktivitetspakker og valgfrie aktiviteter

FAKTA OM DESTINATIONEN

BESTIL DIT REJSETILBUD