Projekbeskrivelse

Ferie i autocamper i Australien: Et ægte, australske roadtrip, der snor sig vej fra palmefyldte strande til gamle regnskove og North Queenslands gyldne outback.

Turen går fra Cairns til helt fantastiske steder i det tropiske Australien – kun et par timers kørsel fra Cairn. Besøg Great Barrier Reef, Daintree-regnskoven, Hinchinbrook Island og Undara vulkanen – og vær forberedt på mange uventede opdagelser og oplevelser undervejs.

Se flere Kør Selv-rejser i Australien

Great Tropical Drive

The Great Tropical Drive passerer gennem seks unikke regioner i North Queensland: Cooktown, Port Douglas og Daintree, Cairns, Mission Beach, Cassowary Coast og Tropical Tablelands og Savannah Country og Townsville.

PRISER OG VARIGHED

  • Pris: Fra ca. kr. 3.000 pr. person/uge. Prisen afhænger af campertype og -størrelse samt sæson. Der kan opnås store rabatter ved at bestille i god tid.

  • Varighed: 12 dage

  • Rute:  Cairns til Cairns,  ca. 1950 km

REJSEPLAN

port douglas - www.rejsecenterdjursland.dkTuren starter med at bugte sig ad den gyldne kæde af strande, der strækker sig nordpå fra Cairns.

På vejen kan I surfe ved Machans Beach og svømme i Holloways og Yorkeys Knob.

Frokosten kan være picnic under mandeltræerne ved Trinity Beach eller på et lille sted i en tropisk landsby. Hæng ud med de lokale på Kewarra Beach og se nærmere på attraktionerne i Clifton Beach.

Fortsæt langs Cook Highway og nyd den magiske udsigt over Coral Sea ved Rex-udkigspunktet. Kør ind i den tropiske oase Port Douglas, der ligger mellem regnskov og rev. Gå langs den hvide sandstrand ved Four Mile Beach og klatr op på Flagstaff Hill og ny den enestående udsigt over Port Douglas.

Mossman - www.rejsecenterdjursland.dkBliv en ekstra dag i Port Douglas og brug tiden til at se nærmere på Great Barrier Reef, eller kør videre til Cooktown langs Bama Way.

Kør gennem Mossman til den magiske Mossman-kløft i Daintree-nationalparken. Gå langs Cooya Beach og derefter nordpå til Daintree regnskoven, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Nyd de tropiske fugle og krokodillerne i Daintree-floden.

Kryds floden med bilfærge og fortsæt op mod Cape Tribulation.

Tilbring evt. en ekstra nat på en campingplads eller kør 4WD ad Bloomfield-sporet til den fjerntliggende ødemark på Cape York-halvøen. Besøg Bloomfield-vandfaldene med en Wujal Wujal-guide og udforsk den tætte, tropiske regnskov i Cedar Bay-nationalparken.

Roadtrip i Australien - www.rejsecenterdjursland.dkBesøg de historiske steder i Cooktown. Byen var den første europæiske bosætning i Australien og oplevede en vild guldfeber i det 19. århundrede.

Klatr op på toppen af Grassy Hill og nyd udsigten over revet, hvor kaptajn Cooks båd kom i problemer i 1770. Kør mod sydvest til Black Mountain nationalparken og se nærmere på de blanke, sorte stenformationer.

Lakeland

Derefter går turen ind i Lakeland i den rolige Laura-floddal, hvor du kan smage kaffe brygget på bønner fra lokale plantager. Syd for Lakeland ligger Palmer River Roadhouse, hvis memorabilia er alt, hvad der er tilbage af 1870’ernes guldfeber.

Fortsæt sydpå til Mareeba, der ligger midt mellem frugtplantager, kaffeplantager, vingårde og sukkerrørsplantagerne i Tropical Tablelands.

aboriginer - www.rejsecenterdjursland.dkSe, hvorfor Mareeba er kendt som Queenslands “frugtskål” på denne tur med masser af cafeer, vejboder, frugtplantager og plantager.  Spot vadefugle i vådområderne uden for Mareeba.

Længere mod øst skal I se aboriginal kunst i Davies Creek National Park eller svømme under Emerad Creek-vandfaldene. Hvis I har lyst til at tage en afstikker fra ruten, kan I køre 140 km mod vest til kalkstenshulerne Chillagoe Caves. De ligger kun 1,5 times kørsel ad motorvejen til Atherton i hjertet af det frodige Tropical Tableland. Gå gennem regnskoven til den uddøde vulkan på Halorans Hill. Herfra er der en fantastisk udsigt over Tablelands.

Platypus Park

Hold picnic i Platypus Park og besøg det århunder gamle, kinesiske tempel og lyt til kakofonier af fuglestemmer i Hasties Swamp. Hop på et damptog til den gamle tin-mineby Herberton eller kør dertil ad Kennedy Highway. Lad jer betage af det dybe Mount Hypipamee krater på vej til Ravenshoe, der er den højest beliggende by i Queensland.

roadtrip i australien - www.rejsecenterdjursland.dkFølg Tully Falls Road mod syd og Tully-vandfaldene, der falder næsten 300 m ned gennem regnskoven. Besøg også Little Millstream vandfaldene på vejen tilbage til Ravenshoe.

Undura

Kør ad motorvejen til Millstream Falls, der er Australiens bredeste vandfald. Slap af i det varme, mineralske vand ved de varme kilder ved Innot og kør ad Savannah Way til Mount Garnet og Forty Mile Scrub National Park. Kør ad snoede veje gennem vinkrat og kæmpe figentræer, forbi australske kratkalkuner og kratwallabyer. Kør mod vest til Undara Volanic National Park, hvor I kan se resterne af verdens længste lavaflod fra en enkelt vulkan. Gå rundt om Kalkani Crater og følg vejen til Rosella Plains  eller Atkinsons udsigtspunkt. Kig ud over sletterne og udforsk hullerne i det, der engang var en vulkan, og i dag er frugtbare lommer af regnskov.

Tilbring natten på en af de nærliggende campingpladser.

regnskov - www.rejsecenterdjursland.dkKør langs Kennedy Highway til The Lynd eller tag en lidt barskere rute ad Gregory Developmental Road. Kør mod vest gennem Mount Surprise og derefter mod syd til den gamle kobbermineby Einasleigh ved Copperfield-floden.

Gå en tur gennem de dybe kløfter og på de rolige strande i Copperfield-kløften, der er skåret ud af en forhistorisk lavaflod. Kør derefter til Lynd Junction og find Oasis Roadhouse, der angiveligt er Queenslands mindste bar. Følg stierne rundt om den gamle nikkelmine Greenvale.

Kør sydpå til Dalrymple National Park, hvor man af ujævne stier kommer over Burdekin-floden og de forhistoriske Toomba lavastrømme. Besøg Charter Towers, hvor gaderne bringer minder frem om 1800-tallets gyldne tider. Følg Ghosts of Gold Heritage Trail og besøg attraktioner som Zara Clark Museum, Civic Club og World Theatre.

townsville - www.rejsecenterdjursland.dkFølg Flinders Highway mod øst og stop op for at se vadefuglene i Mingela vådområderne. Tag en omvej inden Townsville til Bowling Green Bay National Park med barske bjerge, vådområder, saltpander og mangroveskove. En dagsvandring fører jer over Mount Elliot og forbi dybe søer og vandfald i Alligator Creek. Hold udkig efter flyveegern, kusuer, punggrævlinge, wallabyer og rottekænguruer, der fouragerer tidligt om morgenen og sent om eftermiddagen.

Gå en tur på den naturskønne strandpromenade i Townsville og besøg verdens største koralrev-akvarium. Har I en ekstra dag, kan I tage katamaranen til Magnetic Island (25 minutter), hvor man kan svømme, snorkle, ride og vandre i nationalparken.

Townsville www.rejsecenterdjursland.dkKør mod nord ad Great Green Way og gør et stop ved den frodige regnskov i Paluma Range National Park. Tag en svømmetur i Big eller Little Crystal Creek,  hvor en historisk, buet stenbro går over vandet. Find McClellands udsigtspunktet og nyd den helt fantastiske udsigt over øerne og kystlinjen.

Tag en afstikker ad grusveje til Jourama-vandfaldene; et perfekt sted til picnic.

Kør videre til Ingham, en sukkerrørsby, med et tydeligt touch af Middelhav takket være de italienere, spaniere og baskere, der bosatte sig her. Se byens elegante, historiske bygninger på Hinchinbrook Heritage Walk mellem Ingham og Halifax.

Toyoto-vådområdet, der er hjemsted for 200 forskellige fuglearter, tropiske planter, wallabyer og andre dyr fra den australske fauna, er også et besøg værd. Overnat i Ingham eller i en af de nærliggende og meget maleriske strandbyer som Lucinda, Halifax, Taylors Beach eller Forrest Beach.

skildpadde - www.rejsecenterdjursland.dkKør mod vest til Wallaman Falls, der er Australiens højeste vandfald. Følg Banggurru-stien langs bredden af Stony Creek eller tag den kortere Jinda-sti ind i slugten. Tag ud til kysten og se Lucindas sukkerudskibningsanlæg – det er den længste bro på den sydlige halvkugle, og faktisk er den så lang, at den krummer med jorden.

Tag en færge til Hinchinbrook Island herfra eller i nærheden af Cardwell. Hinchinbrook er Australiens største ø-nationalpark. Her rager bjergene op i skyerne, og øen har en skrøbelig hedevegetation sammen med frodig regnskov, eucalyptusskove og mangrove. Man kan campere i 3 dage og gå hele strækningen fra Ramsay Bay til George Point.

I farvandet rundt om øen kan man snorkle med  skildpadder og dygonger hen over rev og ålegræs.
Overnat på en forudbestilt campingplads her eller i en historisk, Cardwell’sk B&B

white river rafting - www.rejsecenterdjursland.dkBrug lidt tid på at udforske Cardwells historiske bygninger og moderne marina, før turen går videre nordpå gennem Kennedy. Slå et slag væk fra ruten og mod øst til Edmund Kennedy National Park og hold picnic på stranden eller mod vest til Murray Falls.

Mod nord går turen af en grusvej til Tully Gorge National Park. Tag en tur gennem regnskoven (der er på UNESCOS verdensarvsliste), forbi helbredende damme og langs bredden af Echo Creek sammen med en lokal guide. Svøm under vandfald i krystalklare søer eller tag på white river rafting ned ad Tully-floden.

Der er også plads til afslapning og picnic ved floden og korte vandreture til Elizabeth Grant Falls, Cannabullen Falls og andre naturskønheder.
Overnat i Tully eller Mission Beach

Giant Gum Boot - www.rejsecenterdjursland.dkMan kan ikke undgå at lægge mærke til Tullys enorme Gyldne Gummistøvle. Det er er et 8 m højt trofæ, som byen har erhvervet sammen med titlen som “Australiens vådeste by”. Fra udkigspunktet kan man se ud over byen og sukkermøllen.

Forskellige vandrestier snor sig gennem regnskov og over fine åer rundt om byen. Kig efter kasuarerne med deres blå halse og hovedudsmykninger.

Mere at se

Kør til Mission Beach, hvor regnskoven støder helt op til stranden. Følg Ulysses Link Walking Track langs stranden forbi kunstværker, der skildrer områdets aboriginale og europæiske historie.

Tag evt. en ekstra dag på tropiske Dunk Island eller kør videre til Innisfail med en afstikker til Mena Creek og Paronella Park, der er et smuldrende spansk slot omgivet af vandfald og sommerfuglehaver.

Overnat i Innisfail.

Krokodille - www.rejsecenterdjursland.dkGå en tur i Innisfail og se de elegante art deco-bygninger, det kinesiske tempel og sukkermuseet og besøg en teplantage.

Kør derefter mod nord til Eubenangee Swamp National Park, hvor der er masser af sjældne planter og endemisk dyreliv i vådområderne. Kig på fugle, sommerfugle, skildpadder og krokodiller på en tur langs Alice River. Besøg Wooroonooran National Park, hvor der er vandfald, vilde floder, dybe kløfter og 500 forskellige regnskovstræer. Nationalparken er hjemsted for en lang række dyr, fra Dobbeløjet figenpapagøje til rottekænguruer.

Mere at se

Bestig Queenslands højeste bjerg, Mount Bartle Frere, hold picnic ved Josephine Falls eller tag en omgang white river rafting på Johnstone River. Besøg en lavendelolie-farm i Aloomba og kør gennem Gordonvales charmerende hovedgade. Herfra går turen tilbage til Cairns, der er indgangen til det tropiske North Queensland.

Camperen afleveres i Cairn og jeres ferie i autocamper i Australien har (måske?) nået sin afslutning.

FAKTA OM DESTINATIONEN

  • Befolkning i Australien: 24,6 mio.

  • Sprog:   Engelsk

  • Valuta:  Australske dollars

  • Tidsforskel: + 10 timer ift dansk normaltid

  • Bedste rejsetidspunkt: Oktober til marts

BESTIL DIT REJSETILBUD