Projekbeskrivelse

I autocamper i Australien

Jeres roadtrip i Australien fra Sydney til Brisbane bør starte med et par dage i Sidney. Se operahuset og tag en tur over Harbour-bridge for at få det mest berømte med og tag en kulturel rejse i et af Sydneys ikoniske områder – The Rocks. Tag med på The Rocks Dreaming Tour og få et helt nyt syn på byen og hvordan den ældgamle havn har påvirket den oprindelig kultur.

Når I er færdige med byen kan autocamperen afhentes og rejsen begynde.

Se flere Kør selv-rejser i Australien

PRISER OG VARIGHED

  • Pris: Fra ca. kr. 3.000 pr. person/uge. Prisen afhænger af campertype og -størrelse samt sæson. Der kan opnås store rabatter ved at bestille i god tid.

  • Varighed: Minimum 10 dage – husk også at tage et par dage i Sydney

  • Rute: Sydney til Brisbane, 1040 km

REJSEPLAN

Sydney - www.rejsecenterdjursland.dkJeres roadtrip i autocamper i Australien starter her.

På vej ud af Sydney kører I forbi den berømte Palm Beach, der også er kendt som Summer Bay i tv-serien Home&Away.

Fans af serien bør stoppe op her og gå en tur ned ad den 2 km lange strand og måske få et par gode selfies med hjem.

Newcastle australien - www.rejsecenterdjursland.dkVi anbefaler at tilbringe en dag (eller to) i Newcastle for at lære byen at kende. Newcastle er en kystby og den næststørste by i New South Wales. Byen har 8 strande tæt på.

I Newcasles spændende, og lidt kaotiske, havn er der kulskibe, fragtskibe, fiskerbåde, færger, yachter, kajakker og en masse private fartøjer.
Når I har svømmet med delfiner og udforsket Nelson Bay og Port Stephens, kan I se nærmere på den lokale kultur og prøvesmage bush tucker, grave efter ferskvand og meget mere.

Australiens østkyst -www.rejsecenterdjursland.dkVidere går turen forbi Wallaroo og Bulahdelah State Forest og Wallingat National Park, og der er masser af egnede picnic-steder på vejen. Main Beach, der er berømt for delfin-krydstogter, fiskeri, sejlads, dykning og fantastiske strand, ligger beskyttet og er ideel til familier. Nær ved ligger Pebbly Beach og Burgess Beach samt en række andre strande, der også er velegnede til familier.

Gå en tur ad Bicentennial Trail (Bicentennial National Trail er Australiens længste trekking rute, strækker en over hele 5.330 km fra Cooktown i det nordlige Queensland til Healesville i Victoria) og smag friske østers opdrættet i Wallis Lake eller klatr de 223 m op på Cape Hawke og nyd den fantastiske udsigt. Der er få steder i staten, der tilbyder så mangfoldigt et fiskeri – dybhavs-, sø-, flod- eller strandfiskeri.

Koalaer - www.rejsecenterdjursland.dkPort Macquarie er omgivet af vandveje, strande, parker, haver og vandrestier og er et smukt sted med masser at lave, uanset om man kommer som familie, par eller backpacker.

New South Wales´eneste koala-hospital ligger i Roto-nationalparken. Det er det første af sin slags, og hver dag kan man se koalaerne blive fodret af lokale frivillige.

Det kan også anbefales at afse tid til at gå de 9 km langs kysten fra molen ved Town Green til Lighthouse beach.

Forestsky pier - www.rejsecenterdjursland.dkBig Banana-forlystelsesparken i Coffs Harbour har verdens største, oppustelige vandrutschebane! Der er også laser tag, skøjteløb, multimedieteater, minigolf og meget mere. Man har ikke været i Coffs Harbour, før man har besøgt Big Banana …

Men med masser af gode strande er det også stedet, hvor du kan lære at surfe. Du kan også tag en tur ud på en ø med stormfugle, kigge på det lokale dyreliv og tage en tur til Forest Sky Pier. Herfra er der en fantastisk panoramaudsigt fra bjergene til Coffs Harbours kystlinje. Pieren strækker sig 21 m ud fra udkigspunktet og hænger 15 m over skovbunden.

Byron Bay Australien - www.rejsecenterdjursland.dkMan forstår straks, hvorfor folk flokkes til denne fantastiske del af Australien. Musik er en vigtig del af denne lille by, der bl.a. kan prale med Splendour in the Grass, Blues Fest og Falls Festival.

Byron Bay er også kendt for sine åndelige forbindelser, og du kan opleve en række aktiviteter, der har med sind og krop at gøre. Yoga på stranden ved solnedgang er ikke et ualmindeligt syn og er en fantastisk måde at slappe af efter en lang dag. Byen har også mange tilbud om aktiviteter til havs, til lands og i luften. The Balcony Restaurant på hjørnet af Johnson og Lawson-st er et glimrende sted med drinks og tapas. Gå endelig ikke glip af de berømte Byron Bay-kager – og tag gerne med til resten af rejsen.

Musik i gaden - www.rejsecenterdjursland.dkStå tidligt op og se solopgangen fra Byron Bay-fyrtårnet. Mange mennesker tager på pilgrimsrejse til Byron Bay alene af denne grund, og det bør man ikke gå glip af.

Cape Byrons fyr er det østligste punkt på fastlandet Australien. De 94 m høje fyrtårn er det perfekte sted at se solopgangen fra. Byron er fuld af alternative typer, og ofte kan man se folk, der sidder i skrædderstilling og meditere i daggryet eller dyrker yoga på stranden. Du kan endda få øje på delfiner eller hvaler, der nyder det tidlige morgenlys lige ud for kysten.

Videre mod Guldkysten er det oplagt at stoppe ved Currumbin Wildlife Sanctuary. Her kan du opleve Australiens fantastiske natur og aboriginal kultur. Hver dag kl. 15.30 er der et spektakulært show med dans, historier og karakteristiske Didgeridoo-rytmer.

Guldkysten Australien - www.rejsecenterdjursland.dkTo dage er sandsynligvis ikke nok til at opleve alt på Guldkysten. Her kan du besøge hele 4 forlystelsesparker: Warner Bros. Movieworld, Wet ‘n’ Wild Waterworld, Seaworld eller Dreamworld / Whitewater World. Guldkysten er et mekka for turister, og strandene er altid fulde af badegæster. Her er masser at se og gøre, og her er fantastiske shoppingmuligheder og et spændende natteliv.

Udflugter fra Guldkysten kan gå til Tamborine Mountain og Gold Coast Hinterland. Her kan man nyde naturen og vandre gennem landsbyer i bjergene – og her er endda en gammeldags kukur-forretning!

Rokker - www.rejsecenterdjursland.dkKør nordpå mod Cleveland. Her er det værd at holde en pause og få en bid brød i en af de mange cafeer, inden I kører ombord på færgen. Det er en god idé at forudbestille færgen over i højsæsonen, da det kan blive meget travlt, men der er sejlads til øen hver time.

Øen, som de lokale kalder “Straddie” byder på masser af aktiviteter til alle aldre. Den er populær blandt surfere og fiskere, og der er mange muligheder for snorkling, dykning, kajakroning og ture i 4WD eller vandreture i bushen. Øen er også kendt for sit dyreliv, fx delfiner, skildpadder, djævlerokker, kænguruer, koalaer og pukkelhvalernes spektakulære, årlige vandringer, som kan opleves fra kysten. Man kan endda være så heldig at se “Migaloo”, der er en af de eneste albino-hvaler i verden.

Straddie har 6 campingpladser ved stranden, og du vil formodentlig gerne blive her et par dage, hvis tiden er til det.

Brisbane Australien - www.rejsecenterdjursland.dkVelankommet til Brisbane, Queenslands største by, er det tid til at udforske Brisbane-floden, Roma Street Parklands, de botaniske haver eller shoppe på Queen Street. Smut ind i Gramercy coffee’s vinterhave og nyd byens bedste kaffe sammen med lidt lækkert bagværk.

FAKTA OM DESTINATIONEN

  • Befolkning i Australien: 24,6 mio.

  • Sprog:   Engelsk

  • Valuta:  Australske dollars

  • Tidsforskel: + 10 timer ift dansk normaltid

  • Bedste rejsetidspunkt: Oktober til marts

BESTIL DIT REJSETILBUD