Loading...
Sydafrika ekspedition2018-11-29T09:15:58+00:00

Projekbeskrivelse

Sydafrika ekspedition

20 dages eventyrrejse gennem Sydafrika, Swaziland og Lesotho. Eventyret starter med et besøg i Kruger-nationalparken, hvor du oplever spændingen ved at være på safari og måske ser “the Big 5” samt zebraer, giraffer og næsehorn. Kruger er Sydafrikas største vildtreservat og arealmæssigt større en nogle af de mindste lande i Europa.

20 dages fantastisk eventyr i Afrika | www.rejsecenterdjursland.dkTuren langs Panorama-ruten tager os forbi Blyde River Canyon og de absolutte højdepunkter her: Bourke’s Luck Potholes, de tre rundavler og Guds vindue.

Derefter går rejsen gennem de smagradgrønne Swazi-højder til Lesothos højland, hvor du har mulighed for trekking på pony. Safari-oplevelserne fortsætter i Mlilwane Wildlife Sanctuary og i Hluhulwe-Imfolozi vildtreservatet, der er et af de sidste levesteder for de truede næsehorn.

Efter en stranddag i Durban ruller vi videre gennem de åbne sletter i Karoo og Wildlife Charms i Addo-nationalparken. Vi fortsætter med en tur til Garden Route, der er en skattekiste af smukke strande, skovvandringer og en masse valgfrie aktiviteter. Før vi ankommer til Cape Town, besøger vi Cango Caves i Oudtshoorn.

Efter en afslappende dag på stranden i Durban ruller vi gennem de åbne sletter i Karoo og Wildlife Charms i Addo National Park. Vi fortsætter med tur til Garden Route, en skattekiste af smukke strande, skovvandringer og med en spændende menu med valgfrie eventyr. Før vi ankommer til Cape Town besøger vi Cango-drypstenshulerne i Oudtshoorn.

 • Pris: fra kr. 12600 per person. Aktivitetspakke, der omfatter guidet kultur-tur i Cape Town, ost- og vinsmagning, rundtur i Cango-hulerne og Valley of Desolation, sejltur og 4×4 WD safari, kan tilkøbes fra kr. 1.500

 • Varighed: 20 dage

Dag 1: Kruger National Park

Vi forlader Johannesburg og kører mod øst gennem Mpumalanga kulminerne. Dagens rejse følger de gamle handelsruter til Lowveld og Kruger nationalparken. I eftermiddag er der mulighed for en valgfri safaritur i solnedgangen (bookes ved guiden)

Dag 2: Kruger National Park

Tidligt om morgenen er vi klar til en hel dags safari i Kruger-nationalparken. Det er muligt at se alle “Big 5”, og parken har et meget rigt dyreliv. Kruger er flagskibet blandt sydafrikanske nationalparker og hjemsted for et imponerende antal arter:  336 træer, 49 fisk, 34 amfibier, 114 krybdyr, 507 fugle og 147 pattedyr. Via aktivitetspakken (tilkøb) kan parken opleves fra åbent 4X4 køretøj.

Dag 3: Kruger National Park

Dagen starter med en valgfri morgenvandring, og derefter kører vi den korte tur til Panorama-ruten. Panorama-ruten ligger  langs skrænten, der adskiller det centrale plateau og Krugers lavtliggende bushland, og dagen i dag bliver fyldt med fantastiske naturoplevelser. Vi besøger Bourke’s Luck Potholes, de tre rundavler og Guds vindue, før vi vender tilbage til lejren om eftermiddagen.

Dag 4: Kruger til Swaziland

Vi starter tidligt og helt traditionelt med kaffe og tvebakker, inden vi kører gennem Kruger på vej til Swaziland. På vej sydpå er trucken  en fremragende platform at se dyrene fra. Vi forlader den sydlige del af nationalparken og køre den korte vej til Swaziland, hvor vi fortsætter af snoede veje gennem bjerge og skove i landet uden kyster. Dagens destination er Ezulwini-dalen syd for hovedstaden Mbabane.

Dag 5: Isimangaliso, Greater St Lucia

Mlilwane Wildlife Sanctuary dækker 4.560 hektar og er Swazilands ældste vildtreservat. Reservatet ligger i Ezulwini-dalen, der betyder “Himlens dal”. Reservatet har ikke store rovdyr, og derfor kan vi trygt tage en morgenvandring blandt dyrene på sletterne. Der  er også flere valgfrie aktiviteter, bl.a. safari, mountainbike eller besøg i en traditionel landsby. Om eftermiddagen fortsætter vi sydpå i Zululand, der engang var den mægtige kong Shakas rige. Aftenen byder på en kulturel oplevelse med zulu traditioner.

Dag 6: Hluhluwe – Imfolozi vildtreservat

Fra morgenstunden tager vi på safari i Hluhulwe-Imfolozi vildtreservatet, der er et af de sidste levesteder for de truede næsehorn. Reservatet spiller en afgørende rolle i bevarelsen af disse truede dyr. Reservatet rummer både hvide og sorte næsehorn, og mange populationer eksisterer kun, fordi dyrene her yngler. Næsehornene er de mest berømte af reservatets dyr, men der er mange andre, bl.a. hele “The Big 5”, som vi alle håber at se. Om eftermiddagen er der sejltur i St. Lucia-flodmundingen.

Dag 7: Durban

Durban har længe været sydafrikanernes favoritferiested. Gyldne klitter, varmt havvand og sikre badestrande tiltrækker gæster året rundt.

Dag 8: UKhahlamba Drakensberg Park

En doven morgen med mulighed for en sidste svømmetur eller en tur langs stranden, før vi forlader kysten og kører mod dagens destination i bjergene i Drakensberg.

Ukuhlamba Drakensberg Park løber langs hele Kwazulu-Natal-provingen og er på UNESCOS liste over verdenskulturarv. Uanset om du bruger zulunavnet UKhalamba, der betyder “spærring med spyd” eller Drakensberge, som det hedder på Afrikaan og betyder “dragebjergene”, er det disse tårnhøje bjerge, der er vores kulisse de næste to nætter. Undervejs gør vi stop ved de naturskønne Howick Falls og et sted tæt ved, hvor tilbageholdelsen af Sydafrikas mest berømte mand bliver markeret. I 1962 vinker politiet en bil ind og anholder Nelson Mandela. Han sad derefter i fængsel i 27 år, før han i 1994 blev Sydafrikas præsident.

Dag 9: UKhahlamba Drakensberg Park

Denne morgen tager vi på vandretur og udforsker Drakensberg-bjergene, og på vejen får vi mulighed for at se eksempler på San-kunst sammen med en lokal guide. Der er forskellige ruter og stier, så ethvert aktivitetsniveau kan tilgodeses. Det vigtigste er, at alle nyder bjergparadiset i eget tempo.

Dag 10: Lesotho – Malealea

Dagens rejse begynder med et bjergpas og mulighed for at besøge en grib-restaurant, hvor vi håber at se disse fascinerende fugle. Vores rute snor sig gennem storslåede klipper ved Golden Gate-nationalparken, før vi når Lesotho om eftermiddagen. Vi passerer hovedstaden Maseru og fortsætter opad til vores base højt oppe i bjergene.

Dag 11: Lesotho – Malealea

I dag udforsker vi bjergene til fods i den rene bjergluft. Vi besøger en bjerglandsby og får indsigt i, hvordan et samfund højt oppe i bjergene fungerer. Basetho er berømt for deres traditionelle hatte, tæpper og robuste ponyer. Basotho-ponyerne er kendt for deres sikre skridt i bjergene, og som valgfri aktivitet kan eftermiddagen bruges til at udforske bjergene fra ponyryg.

Dag 12:  South Africa – Graaff Reinet

Vi forlader bjergene og kører gennem Great Karoo, der er et højtliggende plateau i Sydafrika og en stærk kontrast til de bjerge, vi lige har forladt. Vores overnatningssted ligger i den historiske by Graaff-Reinet, den fjerdeældste by i landet. Vi krydser den mægtige Orange (Gariep)-flod  og fortsætter gennem Karoos store landskab. I aften er der mulighed for at deltage i en udflugt til Desolation-dalen. Herfra er der panoramaudsigt over byen og de åbne sletter nedenfor. Bemærk venligst, at i løbet af vintermånederne vil denne aktivitet blive en solopgangsudflugt til Desolation-dalen den følgende morgen.

Dag 13: Greater Addo Elephant-nationalpark

Graaff-Reinet er en by med en stor koncentration af monumenter, og her kan man få en god indsigt i landets historie. Vi sætter kursen mod kysten og rulle igen gennem de åbne sletter i  Karoos og Wildlife Charms i Addo-nationalparken.

Dag 14: Greater Addo Elephant-nationalpark

Formiddagen er til egen rådighed indtil der serveres frokost i lejren. Om eftermiddagen besøger vi Addo-nationalparken, der er berømt og sine elefanter. Addo Elephant Park er for nyligt blevet udvidet og er nu den tredjestørste nationalpark i Sydafrika. Addos unikke vegetation understøter en rigt og varieret dyreliv, og vi bruger eftermiddagen på at finde nogle af de dyr, der lever her.

Dag 15: Tsitsikamma-nationalpark

Vi tager afsted tidligt og gør et kort ophold ved surfer-mekkaet Jeffreys Bay, der er mest berømt for sine bølger og byens surfermuseum. Derefter kører vi mod vest til Tsitiskamma-regionen, hvor vi slår lejr de næste to nætter og hvor Garden Routes vidundere venter forude.

Dag 16: Tsitsikamma-nationalpark

Tsitsikamma-nationalparken er en af Sydafrikas bedste marinreservater, og i dag skal vi udforske den forrevne kyst til fods. Vandreturen er den første del af den verdensberømte Otter Trail, og det er ikke en let vandretur. De, der foretrækker en mere afslappet tur, kan benytte stierne til Storm River Mouth. For de eventyrlystne er Waterfall Trail en spektakulær og snoet sti, der følger den klippefyldte kystlinje, og på turen tilbage gør vi et stop for at bade ved foden af et iskoldt vandfald. De, der gerne vil se de storslåede skove fra fugleperspektiv, kan tage en svævebanetur gennem trætoppene.

Dag 17: Garden Route

Garden Route er en skattekiste af smukke strande, skovvandringer og en masse valgfrie eventyr. Formiddagen er afsat til udforskning af Nature’s Valley, og den smukke landsby er perfekt til en vandretur eller til afslapning på stranden. Vi slutter eftermiddagen på de smukke strande i Keurbooms-lagunen. I dag er der flere valgfrie aktiviteter, og din guide vil hjælpe dig med at få det meste og bedste ud af dagen. Vores truck kører efter en tidsplan og henter og bringer gæster ved de valgte aktiviteter.

Dag 18: Oudtshoorn

I dag kan de eventyrlystne deltage i en række aktiviteter på feriestedet Plettenberg Bay. I vintermånederne (juli-nov) byder stedet på verdens fineste hvalsafari, og havsafari må man ikke gå glip af i disse måneder. De, der godt kan undvære eventyr til havs, kan tilbringe formiddagen på stranden eller med at udforske feriebyen. I eftermiddag krydser vi Outeniqua-bjergene på vej mod Klein Karoo, og vi slutter dagen med et besøg på en strudsefarm, hvor vi på en guidet tur bliver meget klogere på denne, verdens største fugl.

Dag 19: Oudtshoorn til Paarl

Dagens første stop er ved de imponerende drypstensformationer i Cango-hulerne, hvor vi får en guidet tur. Rejsen går videre gennem Klein Karoo-dalen ad rute 62. Roadtrips i Sydafrika er udforskning af små landbrugssamfund, der ligger spredt langs de mindre biveje, og ingen rejse gennem Sydafrika uden smagsprøver fra en “Padstal”. Disse små gårdbutikker tilbyder mange forskellige, hjemmelavede lækkerier og er et vigtigt tandhjul i landdistrikternes økonomi. Et af de mere mærkelige højdepunkter i dag er Ronnies Sex Shop, der slet ikke er en sexbutik, men derimod en ret interessant land-pub.

Dag 20: Paarl – Cape Town

Cape Town ligger i en af de mest naturskønne egne af Sydafrika, og byen har et stort udvalg af attraktioner og seværdigheder. En kulturel tur med en lokal guide giver et unikt indblik i byen. Vi skal også prøve nogle af de fine Cape-vine og bruge lidt tid i byen Stellenbosch.

Inkluderet

 • Måltider (Morgenmad x 19 / Frokost x 17 / Middag x 15) (medmindre andet er angivet, er alle måltider tilberedt og serveret i lastbilen).
 • Indkvartering / kvalificeret besætning / transport i Nomad-lastbilen / inkluderet højdepunkter i henhold til rejseplanen.
 • Entré til nationalparker.

Ikke-inkluderet

 • Fly til og fra Afrika og transfers i forbindelse hermed.
 • Udgifter af personlig karakter (snacks, alkohol, flaskevand, læskedrikke, drikkepenge).
 • Entréafgifter (i forbindelse med valgfrie aktiviteter / souvenirs / aktivitetspakker og valgfrie aktiviteter

Camps iflg. rejseplanen

Fra Udenrigsministeriets hjemmeside:

 • Visumpligt.
 • Turistvisum til maksimalt 90 dages ophold udstedes ved ankomsten.
 • Passet skal være gyldigt minimum 30 dage ud over opholdet. Passet skal være maskinlæsbart og der skal være mindst 2 blanke sider i passet.
 • Forlængede danske pas anerkendes ikke, da forlængelsen ikke er maskinlæsbar.
 • Provisoriske danske pas (nødpas) anerkendes kun til udrejse. Indrejse er evt. mulig, hvis der er tale om en nødsituation, der omfatter enten alvorlig sygdom eller død.
 • Børn (under 18 år) skal medbringe en personattest på dansk og engelsk, for at dokumentere forældrenes navne. Personattester kan du bestille på borger.dk. Rejser barnet kun med den ene eller helt uden forældre, er der flere krav til dokumentationen. Blandt andet skal barnet have en samtykkeerklæring fra de(n) forældre, der ikke er med på rejsen; erklæringen skal være legaliseret. Du kan få yderligere oplysninger hos Sydafrikas ambassade i Danmark. Se også links nederst på denne side.
 • Vaccination mod Gul Feber er et krav fra myndighederne, hvis du ankommer fra områder med denne sygdom.

Deltagere i denne rejse accepterer, at turen er af eventyrlysten karakter og indebærer et element af personlig risiko.

Hent rejsebeskrivelsen som pdf
Sydafrika ekspedition | www.rejsecenterdjursland.dk
 • Befolkning i Sydafrika: 56,7 mio.

 • Sprog:   Sydafrika har 11 officielle sprog. Ud over engelsk er de sprog, der dagligt tales af flest sydafrikanere, zulu og xhosa. Begge er oprindelige afrikanske sprog. 

 • Valuta:  Sydafrikanske Rand (ZAR)

 • Tidsforskel: + 1 time ift dansk normaltid