Projekbeskrivelse

20 dages eventyrrejse gennem Sydafrika, Swaziland og Lesotho. Eventyret starter med et besøg i Kruger-nationalparken, hvor du oplever spændingen ved at være på safari. Måske oplever du allerede her “the Big 5” samt zebraer, giraffer og næsehorn. Kruger er Sydafrikas største vildtreservat og arealmæssigt større end nogle af de mindste lande i Europa.

Turen langs Panorama-ruten tager os forbi Blyde River Canyon og de absolutte højdepunkter her: Bourke’s Luck Potholes, de tre rundavler og Guds vindue.

Lesotho, Durban og Garden Route

Vores ekspedition gennem Sydafrika går nu gennem de smagradgrønne Swazi-højder til Lesothos højland, hvor du bl.a. har mulighed for trekking på pony. Safari-oplevelserne fortsætter i Mlilwane Wildlife Sanctuary og i Hluhulwe-Imfolozi vildtreservatet, der er et af de sidste levesteder for de truede næsehorn.

Efter en stranddag i Durban ruller vi videre gennem de åbne sletter i Karoo og Wildlife Charms i Addo-nationalparken. Vi fortsætter med en tur til Garden Route.  Garden Route er en skattekiste af smukke strande, skovvandringer og en masse valgfrie aktiviteter. Før vi ankommer til Cape Town, besøger vi Cango Caves i Oudtshoorn

Bestil dit rejsetilbud på Sydafrika Ekspedition her

PRISER OG VARIGHED

 • Pris: fra kr. 12.600 per person. Aktivitetspakke, der omfatter guidet kultur-tur i Cape Town, ost- og vinsmagning, rundtur i Cango-hulerne og Valley of Desolation, sejltur og 4×4 WD safari, kan tilkøbes fra kr. 1.500

 • Varighed: 20 dage

SYDAFRIKA EKSPEDITION – REJSEPLAN 

Kruger Sydafrika - www.rejsecenterdjursland.dkNu starter vores Sydafrika ekspedition! Vi forlader Johannesburg og kører mod øst gennem Mpumalanga kulminerne. Dagens ekspedition følger de gamle handelsruter til Lowveld og Kruger nationalparken. I eftermiddag er der mulighed for en valgfri safaritur i solnedgangen (bookes ved guiden)

Kruger Nationalpark Sydafrika - www.rejsecenterdjursland.dkTidligt om morgenen er vi klar til en hel dags safari i Kruger-nationalparken.

Det er muligt at se alle “Big 5” (elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard), og parken har et meget rigt dyreliv.

Kruger er flagskibet blandt sydafrikanske nationalparker og hjemsted for et imponerende antal arter:  336 træer, 49 fisk, 34 amfibier, 114 krybdyr, 507 fugle og 147 pattedyr. Via aktivitetspakken (tilkøb) kan parken opleves fra åbent 4X4 køretøj.

Dagen starter med en valgfri morgenvandring, og derefter kører vi den korte tur til Panorama-ruten. Panorama-ruten ligger  langs skrænten, der adskiller det centrale plateau og Krugers lavtliggende bushland, og dagen i dag bliver fyldt med fantastiske naturoplevelser. Vi besøger Bourke’s Luck Potholes, de tre rundavler og Guds vindue, før vi vender tilbage til lejren om eftermiddagen.

Vi starter tidligt og helt traditionelt med kaffe og tvebakker, inden vi kører gennem Kruger på vej til Swaziland.

På vej sydpå er trucken en fremragende platform at se dyrene fra.

Vi forlader den sydlige del af nationalparken og køre den korte vej til Swaziland, hvor vi fortsætter ad snoede veje gennem bjerge og skove i landet uden kyster. Dagens destination er Ezulwini-dalen syd for hovedstaden Mbabane.

Mlilwane Wildlife Sanctuary dækker 4.560 hektar og er Swazilands ældste vildtreservat.

Reservatet ligger i Ezulwini-dalen, der betyder “Himlens dal”. Reservatet har ikke store rovdyr, og derfor kan vi trygt tage en morgenvandring blandt dyrene på sletterne.

Der  er også flere valgfrie aktiviteter, bl.a. safari, mountainbike eller besøg i en traditionel landsby. Om eftermiddagen fortsætter vi vores Sydafrika ekspedition sydpå i Zululand, der engang var den mægtige kong Shakas rige.

Aftenen byder på en kulturel oplevelse med zulu-traditioner.

Næsehorn - Hluhluwe – Imfolozi vildtreservat - www.rejsecenterdjursland.dkFra morgenstunden tager vi på safari i Hluhulwe-Imfolozi vildtreservatet, der er et af de sidste levesteder for de truede næsehorn.

Reservatet spiller en afgørende rolle i bevarelsen af disse truede dyr. Reservatet rummer både hvide og sorte næsehorn, og mange populationer eksisterer kun, fordi dyrene her yngler.

Næsehornene er de mest berømte af reservatets dyr, men der er mange andre, bl.a. hele “The Big 5”, som vi alle håber at se. Om eftermiddagen er der sejltur i St. Lucia-flodmundingen.

Durban har længe været sydafrikanernes favoritferiested. Gyldne klitter, varmt havvand og sikre badestrande tiltrækker gæster året rundt.

Ukuhlamba Drakensberg Park - www.rejsecenterdjursland.dkEn doven morgen med mulighed for en sidste svømmetur eller en tur langs stranden, før vi forlader kysten og kører mod dagens destination i bjergene i Drakensberg.

Ukuhlamba Drakensberg Park løber langs hele Kwazulu-Natal-provingen og er på UNESCOS liste over verdenskulturarv.

Uanset om du bruger zulunavnet Ukhalamba, der betyder “spærring med spyd” eller Drakensberge (dragebjergene), som de hedder på Afrikaan, er det disse tårnhøje bjerge, der er bagtæppet for vores Sydafrika ekspedition de næste to nætter.

Undervejs gør vi stop ved de naturskønne Howick Falls og et sted tæt ved, hvor tilbageholdelsen af Sydafrikas mest berømte mand bliver markeret. I 1962 vinker politiet en bil ind og anholder Nelson Mandela. Han sad derefter i fængsel i 27 år, før han i 1994 blev Sydafrikas præsident.

Sydafrika ekspedition - www.rejsecenterdjursland.dkDenne morgen tager vi på vandretur og udforsker Drakensberg-bjergene, og på vejen får vi mulighed for at se eksempler på San-kunst sammen med en lokal guide.

Der er forskellige ruter og stier, så ethvert aktivitetsniveau kan tilgodeses. Det vigtigste er, at alle nyder bjergparadiset i eget tempo.

Sydafrika ekspedition - www.rejsecenterdjursland.dkDagens rejse begynder med et bjergpas og mulighed for at besøge en grib-restaurant, hvor vi håber at se disse fascinerende fugle.

Vores rute snor sig gennem storslåede klipper ved Golden Gate-nationalparken, før vi når Lesotho om eftermiddagen. Vi passerer hovedstaden Maseru og fortsætter opad til vores base højt oppe i bjergene.

I dag udforsker vi bjergene til fods i den rene bjergluft.

Vi besøger en bjerglandsby og får indsigt i, hvordan et samfund højt oppe i bjergene fungerer. Basetho er berømt for deres traditionelle hatte, tæpper og robuste ponyer.

Basotho-ponyerne er kendt for deres sikre skridt i bjergene, og som valgfri aktivitet kan eftermiddagen bruges til at udforske bjergene fra ponyryg.

Vi forlader bjergene og kører gennem Great Karoo, der er et højtliggende plateau i Sydafrika og en stærk kontrast til de bjerge, vi lige har forladt.

Vores overnatningssted ligger i den historiske by Graaff-Reinet, den fjerdeældste by i landet. Vi krydser den mægtige Orange (Gariep)-flod  og fortsætter gennem Karoos store landskab.

I aften er der mulighed for at deltage i en udflugt til Desolation-dalen. Herfra er der panoramaudsigt over byen og de åbne sletter nedenfor. Bemærk venligst, at i løbet af vintermånederne vil denne aktivitet blive en solopgangsudflugt til Desolation-dalen den følgende morgen.

Sydafrika ekspedition - www.rejsecenterdjursland.dkGraaff-Reinet er en by med en stor koncentration af monumenter, og her kan man få en god indsigt i landets historie.

Vi sætter kursen mod kysten og rulle igen gennem de åbne sletter i  Karoos og Wildlife Charms i Addo-nationalparken.

Formiddagen er til egen rådighed indtil der serveres frokost i lejren.

Om eftermiddagen besøger vi Addo-nationalparken, der er berømt og sine elefanter. Addo Elephant Park er for nyligt blevet udvidet og er nu den tredjestørste nationalpark i Sydafrika.

Addos unikke vegetation understøtter en rigt og varieret dyreliv, og vi bruger eftermiddagen på at finde nogle af de dyr, der lever her.

Vi tager afsted tidligt og gør et kort ophold ved surfer-mekkaet Jeffreys Bay, der er mest berømt for sine bølger og byens surfermuseum.

Derefter kører vi mod vest til Tsitiskamma-regionen, hvor vi slår lejr de næste to nætter, hvorefter Garden Routes vidundere venter forude.

Tsitsikamma-nationalparken er en af Sydafrikas bedste marinreservater, og i dag skal vi udforske den forrevne kyst til fods.

Vandreturen er den første del af den verdensberømte Otter Trail, og det er ikke en let vandretur. De, der foretrækker en mere afslappet tur, kan benytte stierne til Storm River Mouth.

For de eventyrlystne er Waterfall Trail en spektakulær og snoet sti, der følger den klippefyldte kystlinje, og på turen tilbage gør vi et stop for at bade ved foden af et iskoldt vandfald.

De, der gerne vil se de storslåede skove fra fugleperspektiv, kan tage en svævebanetur gennem trætoppene.

Garden Route er en skattekiste af smukke strande, skovvandringer og eventyr.

Formiddagen er afsat til udforskning af Nature’s Valley, og den smukke landsby er perfekt til en vandretur eller til afslapning på stranden.

Vi slutter eftermiddagen på de smukke strande i Keurbooms-lagunen.

I dag er der flere valgfrie aktiviteter, og din guide vil hjælpe dig med at få det meste og bedste ud af dagen. Vores truck kører efter en fast tidsplan og henter og bringer gæster ved de valgte aktiviteter.

I dag kan de eventyrlystne deltage i en række aktiviteter på feriestedet Plettenberg Bay.

I vintermånederne (juli-nov) byder stedet på verdens fineste hvalsafari, og det må man ikke gå glip af i disse måneder.

De, der godt kan undvære eventyr til havs, kan tilbringe formiddagen på stranden eller med at udforske feriebyen. I eftermiddag krydser vi Outeniqua-bjergene på vej mod Klein Karoo, og vi slutter dagen med et besøg på en strudsefarm, hvor vi på en guidet tur bliver meget klogere på denne, verdens største fugl.

Dagens første stop er ved de imponerende drypstensformationer i Cango-hulerne, hvor vi får en guidet tur.

Rejsen går videre gennem Klein Karoo-dalen ad rute 62. Roadtrips i Sydafrika er udforskning af små landbrugssamfund, der ligger spredt langs de mindre biveje, og ingen rejse gennem Sydafrika uden smagsprøver fra en “Padstal”. Det er små gårdbutikker/vejboder, der tilbyder mange forskellige, hjemmelavede lækkerier, og boderne er et vigtigt tandhjul i landdistrikternes økonomi.

Et af de mere særprægede højdepunkter i dag er Ronnies Sex Shop, der slet ikke er en sexbutik, men derimod en ret interessant land-pub.

Cape Town ligger i en af de mest naturskønne egne af Sydafrika, og byen har et stort udvalg af attraktioner og seværdigheder.

En kulturel tur med en lokal guide giver et unikt indblik i byen.
Vi skal også prøve nogle af de fine Cape-vine og bruge lidt tid i byen Stellenbosch.

Og så er Sydafrika ekspeditionen slut.

Inkluderet Ikke-inkluderet
 • Måltider (Morgenmad x 19 / Frokost x 17 / Middag x 15) (medmindre andet er angivet, er alle måltider tilberedt og serveret i lastbilen).
 • Indkvartering / kvalificeret besætning / transport i Nomad-lastbilen / inkluderet højdepunkter i henhold til rejseplanen.
 • Entré til nationalparker.
 • Fly til og fra Afrika og transfers i forbindelse hermed.
 • Udgifter af personlig karakter (snacks, alkohol, flaskevand, læskedrikke, drikkepenge).
 • Entréafgifter (i forbindelse med valgfrie aktiviteter / souvenirs / aktivitetspakker og valgfrie aktiviteter

FAKTA OM DESTINATIONEN

 • Befolkning i Sydafrika: 56,7 mio.

 • Sprog:   Sydafrika har 11 officielle sprog. Ud over engelsk er de sprog, der dagligt tales af flest sydafrikanere, zulu og xhosa. Begge er oprindelige afrikanske sprog. 

 • Valuta:  Sydafrikanske Rand (ZAR)

 • Tidsforskel: + 1 time ift dansk normaltid

SYDAFRIKA EKSPEDITION – BESTIL DIT REJSETILBUD