Projekbeskrivelse

Safari i Kenya er oplevelser for livet – og her kan hele familien være med. Familiesafari  er sjov, hygge og store oplevelser til store og små.

Kenya ligger i den storslåede Great Rift Valley og er karakteriseret ved smukke, naturlige landskaber af skovklædte bakker, spredte gårde, skovklædt savanne og store skov med et helt ekstraordinært dyreliv. Landet er sammensat af mange traditionelle, afrikanske kulturer, Maasai-, Samburu-, Kikuyu- og Turkana-stammerne samt arabere og indianere bosat ved kysten.

Kenya har det hele

Familiesafari i Kenya behøver ikke kun at foregå i de store nationalparker. Kenya har også en udsøgt, tropisk kystlinje med gyldne sandstrande, smukke koralrev og mange livlige badebyer. Det er oplagt at udvide familiesafarien til en familiesafari – og badeferie!

Se også andre safari-rejser     Individuelle rejser

Bestil et rejsetilbud

PRISER OG VARIGHED

 • Pris: Ring og få et tilbud eller skriv til os her

 • Varighed: 9 dage – 8 overnatninger

REJSEPLAN

safari i Kenya - www.rejsecenterdjurslandOl Pejeta Conservancy ligger ved foden af Mount Kenya og Aberdare-bjergkæden i det centrale Kenikas Laikipia Country. Det er det største naturreservat for sort næsehorn i Østafrika. Reservatet er også hjemsted for mindst tre af de sidste nordlige, hvide næsehorn i verden.

I kolonitiden var stedet kvægranch, men i dag er det et vildtreservat. Reservatet er en populær safaridestination, hvor man kan se ”The Big Five” og en lang række afrikanske dyr som zebra, giraf, flodhest, gepard, sjakal, serval, hyæne, grøn marekat og mange flere. Reservatet tilbyder også forskellige aktiviteter som ridning, vandreture og aftensafari.

safari i Kenya - www.rejsecenterdjurslandAberdare ligger i det storslåede Aberdare-højland, nordøst for Nairobi og er et fantastisk safariområde med bjerge, frodige skove og stejle kløfter. Her findes alt det bedste af Afrikas dyreliv, bl.a. elefant og næsehorn.

Området består af Abedare-bjergkæden, som er den del af Great Rift Valleys østlige side, samt et stort plateau med savanne og hede. Abedares er på UNESCOS verdensarvsliste og tiltrækker besøgende fra hele verden.

safari i Kenya - www.rejsecenterdjurslandAbedare Nationalpark ligger nordøst for Nairobi. Parken er blevet etableret for at beskytte Aberdare-bjergkæden, hvis tinder når op til 3.390 meter over havet.

Landskabet er kendetegnet ved stejle, skovklædte skråninger, vidtstrakte sletter og dybe kløfter med spredte vandfald og vandløb med krystalklart vand og brusende floder.

Nationalparken er hjemsted for en lang række dyr som for eksempel elefanter, løver, hyæner, næsehorn, sorte leoparder og de flotte bongo antilope, der lever i højtliggende bambusskove.

Naturparken er perfekt til picnics, camping på sletten, ørredfiskeri i floderne og fugleture med mulighed for at se over 250 fuglearter, bl.a. høge, ørne, solfugle og præstekraver.

safari i Kenya - www.rejsecenterdjurslandLake Naivasha er den højest beliggende sø i Rift Valley, og en af kun to ferskvandsøer i Rift Valley. Den smukke sø er omgivet af papyrus og akacietræer og et unikt geologisk landskab, der er hjemsted mere end 450 fuglearter. Den er et vigtigt vandhul for zebraer, elsdyrantiloper, flodheste, vandbukke, bøfler og mange andre dyr, der kommer her for at drikke.

Besøgende kan se frem til fremragende safarier både dag og nat, udflugter i båd på søen og til Crescent Island, hvor der er masser af muligheder for fuglekiggeri.

Af andre populære aktiviteter kan nævnes guidede vandreture, ridning, landsbybesøg og udflugter til nærliggende nationalparker.

safari i Kenya - www.rejsecenterdjurslandMasai Mara er sammen med Serengeti i Tanzania de mest berømte safariparker i Afrika. Endeløse græssletter med spredte acacietræer er for mange mennesker indbegrebet af Afrika, og tilføjer man så en Masaii-kriger og et par stykker kvæg, er billedet fuldendt.

Det ubestridte højdepunkt i Masai Mara naturreservatet er den store gnu-migration, der foregår en gang om året. Det er den største massebevægelser af landlevende pattedyr på planeten – flere end 1 mio. dyr følger efter regnen. Store horder af løver, elefanter, giraffer, gazeller og antiloper kan også ses. Ud over safari på hesteryg eller i bil er safari i luftballon over Mara-sletterne også blevet en væsentlig attraktion.

Inkluderet Ikke-inkluderet
 • Indkvartering og måltider iflg rejseplan
 • Safari transport i et 4×4 køretøj med popup-tag med guide
 • Alle indgangsgebyrer til nationalparker og reservater
 • Safari iflg rejseplan
 • Internationale flyrejser og visumgebyrer
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Udgifter af personlig karakter

INDKVARTERING

Lejren ligger på sletterne ved  Mount Kenya, og indeholder 31 luksustelte med hvert sin private veranda med udsigt over vandhullet. Centrale Rhino Restaurant er indrettet i den tidligere forvalterbygning  i det, der engang var en  farm, og byder på både regionalt og internationalt køkken. I stuehuset ligger Kashoggi Bar og lounge omkring en flammende pejs. Waterhole Bar, der bygget i stil med et vildtskjul, har udsigt over søen og vildtet der.

Abedare Country Club ligger ca. 2½ times kørsel nordøst for Nairobi og ligger på Mweiga Hills i Aberdare højlandet i Great Rift Valley. Stedet har været beboet af et engelsk par, der besluttede at bosætte sig i Kenya. Næsten et halvt århundrede senere blev deres hjem, ”The Steep”, omdøbt til Aberdare Country Club og åbnet for gæster. Aberdare Country Club betragtes som en slags nationalarv i Kenya og har med de enkle bekvemmeligheder, der hører sig til i en landkro, bevaret charmen fra det private hjem.

Arken har fire udsigtspunkter, hvorfra man kan observere det evigt aktive dyreliv ved vandhullet. Der er også et skjul i grundniveau, hvilket især tiltaler den kræsne fotograf. Herfra kan dyrene fotograferes i øjenhøjde.

For ikke at gå glip af de store oplevelser, vil en lokal guide ringe på døren til dit værelse, når helt særlige dyr kommer for at drikke ved søen om natten. Smut bare i badekåbe og slippers, snup kameraet og gå ud og oplev nattelivet ved vandhullet.

Arken ligger tæt på Aberdare Country Club, og det er et perfekt sted at tilbringe eftermiddagen. Her kan I gå ture, spille golf og tennis, ride, slappe af ved poolen eller bare nyde de smukke haver.

Beliggende i et hundrede og halvtreds hektar stort græsområde med spredte acaciabuske og træer, er dette resort ikke alene hjemsted for giraffer, vandbukke og både grøn marekat og colobus-aber, men også for flodheste, der forlader søen hver nat for at græsse på markerne.

Sopa drager samvittighedsfuldt omsorg for miljøet og alle bygninger er opført uden at fælde områdets træer. Derfor måtte der et innovativt og kunstnerisk design til, da den største bygning skulle opføres. Den snor sig nu ind mellem træerne i lange, yndefulde kurver.

Lodgen har to swimmingpools med børnepools og et poolområde med bar, snackbar, pizzaria og spa. Her er desuden tennisbane og konferencerum.

Mara Intrepids Camping ligger helt fantastisk midt på den enorme savanne i Masai Mara nationalparken med Talek flydende forbi.

De rummelige telte giver et enestående udsyn over de endeløse Mara-sletter. Stedet er ideelt for familier med nye ”toværelses” familietelte udstyret komplet med en rummelig stue og en udendørs veranda med udsigt over savannen.

FAKTA OM DESTINATIONEN

 • Befolkning: 49,7 mio.

 • Sprog:   Swahili, Engelsk

 • Valuta:  Kenyansk shilling

 • Tidsforskel: + 2 timer i forhold til dansk normaltid

 • Temperatur og klima:
  Dagtemperatur mellem 21 og 26 grader året rundt. April og november er de mest regnfulde måneder

BESTIL DIT REJSETILBUD